Атлетико се доближи до Барса след скромна победа (ВИДЕО)

"Дюшекчиите" загряха за Шампионска лига с успех с 1:0 над Леганес

Атлетико се доближи до Барса след скромна победа (ВИДЕО)

Отборът на Атлетико Мадрид временно се доближи на четири точки от водача Барселона след успех с 1:0 над гостуващия Леганес в среща от 27-ия кръг на Ла Лига. Саул реализира единственото попадение в 50-ата при добавка от дузпа. “Рохибланкос” се утвърдиха на второто място с временна преднина от осем точки пред третия Реал Мадрид. На “Wanda Metropolitano” вече мислят гостуването на Ювентус от 1/8-финалите в Шампионската лига.

“Червено-белите” започнаха спокойно и не показаха високата преса, с която са известни. “Лос колчонерос” чакаха грешка от своя съперник. Гризман нанесе два опасни удара преди почивката. В първия случай френският нападател шутира над гредата. При второто положение Гризи отправи коварен изстрел от 25 метра, при който стражът Андрий Лунин не реагира достатъчно добре в опит да улови. Калинич също имаше възможност, при който насочи с глава в ръцете на вратаря.

На почивката Диего Симеоне направи двойна смяна, вадейки Гризман. Саул се появи за сметка на левия защитник Андрес Солано. В 48-ата Анхел Корея беше съборен в наказателното поле. Саул стреля предвидимо от бялата точка, но Лунин изби в неговите крака и Саул се поправи при добавката - 1:0. В 51-ата Томас нацели напречната греда. Десет минути по-късно Тома Льомар отправи изключителен удар, при който Лунин докосна леко топката и тя нацели гредата около сглобката.

В 90-ата минута "лос пепинерос" имаха претенции за дузпа. Повторенията показаха нечисто действие на Родри. ВАР обаче не се намеси, а Матеу Лаос даде знак играта да продължи. Във вторник вечер Атлетико гостува в Торино с преднина от 2:0 и амбиция за 1/4-финал в Шампионската лига.

Ново 20! Шави си тръгва

Треньорът на Барса преговаря с Деко 75 минути

Шави: Позорно е, че няма технология на голлинията

„Не заслужавахме да загубим, играхме по-добре от Реал“, смята треньорът на Барса

Бетис надви Валенсия и влезе в зона "Европа"(ВИДЕО)

Севилци стигнаха до успех с 2:1 като гости

Селта надви Лас Палмас след рецитал на Аспас (ВИДЕО)

Галисийци се отдалечиха от изпадането

Анчелоти: Близо сме титлата, но Барса е много силен съперник

Италианецът не скри уважението си към каталунците

10 от Барса рухнаха срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Вижте подробности

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

Белингам: Заради такива мачове пристигнах в Реал

Той не смята, че има фаворит в утрешния мач срещу Сити

Карлето зачеркна четирима играчи за следващия сезон

Вижте и кои са те

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки