Кристоферсен спечели гигантския слалом в Кранска гора

Хиршер остана шести и пропусна да грабне Големия кристален глобус предсрочно

Кристоферсен спечели гигантския слалом в Кранска гора

Норвежецът Хенрик Кристоферсен спечели гигантския слалом от Скевтовната купа по ски алпийски дисциплини в Кранска гора. Лидерът в генералното класиране Марсел Хиршер остана едва шести и пропусна да си осигури предсрочно Големия кристален глобус.

 
Кристоферсен поведе още след първия манш и макар да показа известни колебания във втория, успя да запази лидерската си позиция с общо време от 2:26.63 минути. Втори изненадващо се нареди съотборникът му Расмус Виндингщад, който изостана с 0.24 секунди. За норвежеца това бе първи подиум в кариерата му.
 
На трето място в класирането остана швейцарецът Марко Одермат, който изостана с 0.56 секунди от победителя. Одермат бе едва 15-и след първия манш, но във втория бе най-бърз, което му позволи да влезе в челната тройка.
 
Веднага след него остана друг швейцарец - Седрик Ногер, пред французина Алекси Пинтюро и Хиршер. Австриецът се нуждаеше да завърши пред Пинтюро и да вземе повече от 10 точки от него, за да си гарантира предсрочно Кристалния глобус, но ще се наложи да изчака още поне 24 часа, за да стане това факт.
 
В класирането за Световната купа пет старта преди края Хиршер води с 1448 точки, пред Пинтюро с 963 и Кристоферсен с 908. За Малкия кристален глобус в дисциплината интрига отдавна няма, след като Хиршер го спечели предсрочно.
 
Алберт Попов остана на 55-о място в първия манш на днешното състезание и не взе участие във втория.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки