Милан се изпоти срещу последния, но взе своето на "Бентегоди"

Кшищоф Пьонтек изравни Роналдо на върха при голмайсторите

Милан се изпоти срещу последния, но взе своето на "Бентегоди"

Третият в Серия А Милан победи трудно с 2:1 Киево при гостуването си от 27-ия кръг на италианския шампионат. "Росонерите" изпитаха затруднения срещу последния, но все пак стигнаха до важни три точки в борбата за класиране за Шампионската лига догодина. 

Срещата на "Бентегоди" започна равностойно, като и двата отбора си размениха по един неточен изстрел. В 21-та минута Кастиехо открадна топката малко преди центъра и напредна на скорост, но опит за остро подаване към Пьонтек бе пресечен. 

Така се стигна до 31-та минута, когато Лукас Пакета бе фаулиран малко преди границата на наказателното поле, а при последвалия пряк-свободен удар завърналия се като титуляр Лукас Билия завъртя прецизно топката над стената и в левия паяк на Сорентино за 0:1.

Изненадващо обаче, Киево се върна в играта в 41-та минута, след като Хатемай бе намерен с центриране отдясно и с глава прати точно топката в долния десен ъгъл на Донарума за радост на местните фенове. 

След почивката Гатузо направи бърза смяна с влизането на Чалхаонглу на мястото на Пакета и това даде резултат в 57-та минута, след като турчинът поде атака, която мина през няколко центрирания и накрая Кастиехо свали с глава към Пьонтек, който отбеляза своя 19-ти гол в Серия А и изравни Кристиано Роналдо на върха на голмайсторската ранглиста. 

След втория си гол Милан успя да се прегрупира добре в отбранителна позиция и Киево не стигна до нито едно опасно положение до края на срещата, с което да застраши аванса на гостите. 

Така Милан записа пета поредна победа в Калчото, събирайки 51 точки - на четири пред четвъртия Интер и е на пет от втория Наполи. Следващата среща за "росонерите" е именно сблъсък с градския съперник в Дерби "Де Ла Мадонина" идната седмица. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки