България тръпне! Дойде време за шампионско дерби

Левски и Лудогорец в яростна битка пред претъпканите трибуни на Герена

България тръпне! Дойде време за шампионско дерби

Днес от 17:30 часа Левски ски ще посрещне Лудогорец пред бушуващо синьо море на "Герена". Гостите излизат на терена като лидери в класирането, а преди кръга домакините бяха втори. "Орлите" превзеха върха именно след победа над столичани през октомври - свалиха ги от него. Но ако загубят, преднината им пред Левски и ЦСКА ще бъде само 2 точки. Тоест ще имаме трибой за титлата.

 
Сблъсъкът ще е нещо като предварителен кандидатстудентски изпит за Левски. Той трябва да даде много отговори на "сините". Дали наистина те имат някакви шансове да катурнат Лудогорец от върха, или на този етап това е само мираж и гол ентусиазъм. Факт е, че при новия треньор Георги Дерменджиев до момента нещата за тима се подредиха отлично, но именно мачове като този ще покажат връща ли специалиста ДНК-то на "сините".
 
През седмицата голямата въпросителна бе ще бъдат ли готови Живко Миланов и Валери Божинов за срещата. Те ще са сред 18-те за двубоя, но няма да започнат като титуляри. Единствената дилема пред треньора е кой да започне на левия фланг на отбраната - завръщащият се след наказание капитан Иван Горанов или французинът Ауи Нганиони. Последният се справи отлично е мача срещу Славия и заслужи похвалите на треньора.
 
На вратата ще е Николай Михайлов, а пред него ще играят Цветкович, Яблонски и Рейш. Халфовете Хали Тиам и Мартин Райнов ще трябва още в зародиш да спират атаките на гостите - и двамата ще бъдат натоварени предимно с дефанзивни функции. Тон за атаките ще трябва да дава Давиде Мариани - швейцарецът получава голяма свобода от Дерменджиев. Много се очаква и от крилата Кабрал и Паулиньо. Станислав Костов пък ще трябва в пряк двубой с Клаудиу Кешеру да защити лидерската си позиция в голмайсторската ранглиста - благоевградчанинът е с 18 точни изстрела, а румънецът със 17.
 
Днес фактически започва вторият престой на Стойчо Стоев е Лудогорец. По ирония на съдбата той ще се изправи срещу бившия си тим Левски. Специалистът вече заяви, че с успех ще срине психически "сините" и към това ще се стреми на терена. Очаква се той да заложи на всичко най-добро и няма да е никаква изненада, ако върне в състава извадените от групата от предшественика му Антони Зоравков Яцек Горалски и Вандерсон. Очаква се последният да е титуляр по левия фланг на атаката, още повече че на него му върви срещу Левски - именно той от "орлите" най-много е огорчавал "сините". Вдясно ще е Лукоки, играта ще връзва Марселинъо, а нападението ще води Кешеру.
 
"Герена" ще е пълен до дупка. От играчите в "синьо" зависи дали стадионът отново ще се пука по шефовете до края на сезона. При загуба шансовете им за трофеи ще се изпарят още преди плейофите. А Лудогорец ще даде нов сигнал на конкурентите си, че колкото и да е разклатен, няма намерение да падне от трона.
 
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки