ИСТОРИЧЕСКО: Алберт Попов ще участва във финали на Световната купа по ски

Хиршер спечели осми пореден кристален глобус

ИСТОРИЧЕСКО: Алберт Попов ще участва във финали на Световната купа по ски

Алберт Попов стана първият български скиор, който ще участва във финали на Световната купа по ски. Това се случи, въпреки че той не завърши първия манш от слалома в Кранска гора в Словения. В класирането на дисциплината обаче той е на 21-во място с 95 точки, което го класира за последното състезание.

Финалите за световната купа се провеждат от 1993 година насам, като за тях се класират първите 25 от всяка дисциплина, най-добрите в общото класиране и шампионът от световното първенство за младежи. Точки взимат първите 15 в класирането на всеки един старт.

Марсел Хиршер пък затвърди доминацията си в Световната купа по ски алпийски дисциплини като спечели Големия кристален глобус за осма поредна година. Австриецът вече и на теория не може да бъде изместен от първото място, което си гарантира в слалома в Кранска гора.

В словенския зимен център Хиршер завърши трети зад Рамон Ценхойзерн и Хенрик Кристоферсен.

Преди началото на състезанието австриецът водеше пред Алекси Пинтюро с 485 точки, като можеше още в събота да бъде сигурен за титлата. Той обаче остана шести, като се нуждаеше от аванс от 500 точки. В крайна сметка ден по-късно Хиршер си гарантира трофея преди последните четири старта за сезона.

При оставащи четири старта до края на сезона австриецът има аванс от 509 точки пред Пинтюро.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки