Десподов не успя да помогне на Каляри при загуба от Болоня (ВИДЕО)

Българинът влезе в игра след почивката, но неговият отбор записа поражение с 0:2

Десподов не успя да помогне на Каляри при загуба от Болоня (ВИДЕО)

Отборът на Каляри, с появилия се в игра в началото на втората част Кирил Десподов, допусна тежка загуба при гостуването си на Болоня в двубой от 27-ия кръг на Серия "А". Попаденията отбелязаха Ерик Пулгар от дузпа (34’) и Роберто Сориано (77’). Сардинците не само, че играха много плахо, като само вратарят им Алесио Краньо ги спаси от по-голямо поражение, но и позволи на 18-ия Болоня да съкрати разликата между двата тима.

Домакините започнаха мача по-смело с два точни удара в 6-ата и 8-ата минути, съответно на Федерико Сантандер и Родриго Паласио. Те обаче бяха спасени от вратаря Алесио Краньо. В 12-ата Каляри отговори с удар от воле на Жоао Педро, който прелетя над вратата, пазена от Лукаш Скорупски. В 16-ата минута Краньо излезе рисковано напред, за да избие топката от краката на Сантандер. Тя стигна до притичалия Никола Сансоне, но ударът му срещна тялото на противниковия страж, който беше извън наказателното си поле. Тази ситуация доведе до принудителната смяна на Сантандер, който беше заменен от Рикардо Орсолини. В 29-ата Николо Барела имаше две възможности за гол, но не успя да ги оползотвори.

При една атака на Болоня в 33-ата минута, топката срещна ръката на Чепители, а главният съдия без да се замисли посочи бялата точка. Пулгар се зае с изпълнението на дузпата и даде преднина на домакините. Играчите на Каляри веднага се втурнаха да изравняват, като в 39-ата Жоао Педро нацели напречната греда след изстрел с глава. До края на частта атаките на двата отбора не доведоха до нищо интересно.

Веднага след почивката Десподов влезе в игра за гостите, но домакините бяха по-добрият отбор в началото на второто полувреме. В рамките на десетина минути Паласио, Джемали и Данило изпуснаха да увеличат тяхната преднина. В 63-ата, след страхотно центриране на Дарио Сърна, Жоао Педро беше много близо до изравняване на резултата, но Скорупски прояви блестящ рефлекс и отрази удара му с глава. В следващите минути последва нов натиск на Болоня. Първо Краньо спря опасен рейд на Сансоне в наказателното поле, а секунди по-късно изби и добър удар на Орсолини. Веднага след това Сансоне отново си опита късмета, но стражът и този път прояви стабилност.

В 77-ата минута съпротивата на Каляри не издържа и Болоня стигна до втори гол, дело на Сориано, възползвал се по най-добрия начин от подаване на отлично играещия Сансоне.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки