Копли отрази 33 шайби за седмата поредна победа на шампиона Вашингтон

Всички резултати от мачовете в НХЛ

Копли отрази 33 шайби за седмата поредна победа на шампиона Вашингтон

Носителят на купа "Стенли" Вашингтон се наложи с 3:1 над гостуващия Уинипег и постигна седма поредна победа в редовния сезон на Националната хокейна лига. Карл Хагелин, Никлас Бекстрьом и Ларс Елер се разписаха, а вратарят Финикс Копли отрази 33 шайби за успеха на лидера в дивизия "Метрополитън". Шампионите спечелиха, въпреки че отправиха едва 18 удара срещу 34 на съперника. Матьо Перо се разписа за канадците.

Джаред МакКан реализира две попадения, а Питсбърг надделя над гостуващия Бостън с 4:2 и прекъсна серията на противника от 19 поредни мача. Ник Бюгстад и Джейк Генцел също вкараха, а Мат Мъри парира 39 изстрела. Дейвид Крейчи и Джон Муур се разписаха за Бостън, който за последно загуби в редовното време на 19 януари, но няма успех в Питсбърг от 2015 година.

Матю Ткачук записа първи хеттрик в кариерата си и помогна на Калгари да победи гостуващия Лас Вегас с 6:3. Микаел Беклунд добави два гола и асистенция, а Михаел Фролик допринесе с четири асистенции.

Флорида отнесе гостуващия Детройт с 6:1. 23-годишният Александър Барков вкара и за първи път в кариерата си достигна границата от 30 попадения в рамките на един сезон. Жонатан Юбердо завърши с гол и асистенция. Джими Хауърд парира 37 изстрела, но Детройт остана само с една победа в последните си 11 мача.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:
Флорида - Детройт 6:1
Вашингтон - Уинипег 3:1
Питсбърг - Бостън 4:2
Калгари - Ванкувър 6:3
Анахайм - Лос Анджелис 2:3

Източна конференция:
Атлантическа дивизия: Тампа Бей 108 точки, Бостън 93, Торонто 89
дивизия Метрополитън: Вашингтон 89, Ню Йорк Айлъндърс 85, Питсбърг 83

Западна конференция:
Централна дивизия: Уинипег 84, Нешвил 83, Сейнт Луис 79
Тихоокеанска дивизия: Калгари 91, Сан Хосе 90, Лас Вегас 81

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки