Всичко или нищо за Юве и Атлетико в ШЛ

Часът на истината за двата тима настъпи

Всичко или нищо за Юве и Атлетико в ШЛ

 Часът на истината за Ювентус и Атлетико Мадрид в Шампионската лига настъпи. Тази вечер “бианконерите” и “дюшекчиите” ще се изправят в 1/8-финал реванш в Торино в непредвидим сблъсък. Който и от двата отбора да продължи напред ще бъде справедливо. Ювентус беше леко фаворизиран при изтеглянето на жребия, но след първия мач в Мадрид, спечелен от Атлетико с 2:0, ситуацията претърпя коренна промяна. “Старата госпожа” не заслужаваше да загуби така на “Уанда Метрополитано”, където развръзката настъпи в края с два бързи гола на защитниците на домакините Хименес и Годин.

 
Мегазвездата на Ювентус Кристиано Роналдо не успя да блесне в първия мач, а надеждите на феновете на тима са, че е запазил головете си за реванша. Португалецът пусна надъхващо видео преди мача, като призова феновете да бъдат 12-ия играч срещу Атлетико. Ювентус вече на практика си осигури титлата в Серия А, но едно отпадане от Шампионската лига в толкова ранна фаза би се приело като огромно разочарование.
 
Треньорът на домакините Масимилиано Алегри се опита да успокои обстановката, като припомни, че отстраняването на Атлетико не е равносилно на спечелване на Шампионската лига. Преди мача той има има притеснения с отбраната. Алегри няма да разчита на контузените Андреа Бардзали и Матия де Шилио, както и на Алекс Сандро.
 
Очакванията са до Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини да застане Мартин Касерес, а средата на терена да бъде наситена с непоклатимите титуляри Миралем Пянич, Блез Матюиди, Емре Джан, Жоао Кансело и Федерико Бернадески, който беше много близо до гол в Мадрид. В атаката ще действат Кристиано Роналдо и Марио Манджукич, а на вратата ще застане Войчех Шчесни.
 
 
Колегата му Диего Симеоне беше зарадван от новината, че Диего Годин е възстановен и ще започне от първата минута. Аржентинецът няма да разчита на наказания нападател Диего Коща, като ще заложи от първата минута на преминалия през Ювентус Алваро Мората. Под рамката отново ще видим стабилния Ян Облак, а пред него ще се наредят Годин, Хуанфран, Хименес и Сантяго Ариас. В средата мястото си ще заемат халфовете Льомар, Коке, Родриго и Нигес, които ще оформят втория отбранителен вал. Атаката ще водят Гризман и Мората, които също ще бъдат натоварени с отбранителни функции. 
Очаквания за затворена игра от страна на Атлетико имаше и преди първия двубой, но те бяха опровергани, което може да се случи и тази вечер в Торино. Един гол на неговия тим на “Алианц Стейдиъм” ще означава, че Ювентус трябва да отбележи четири, за да продължи, което изглежда трудно, но не и невъзможно, ако Роналдо има ден.

Вероятни състави:
Ювентус: Шчесни, Касерес, Бонучи, Киелини, Бернадески, Джан, Пянич, Матюиди, Кансело, Манджукич, Роналдо.
 
Атлетико: Облак, Ариас, Хименес, Годин, Хуанфран, Коке, Родриго, Нигес, Льомар, Гризман, Мората.
Еврограндове искат играч на Мъри Стоилов

Вижте подробности

Тен Хаг: Доволен съм, не видях паника

Вижте какво каза мениджърът на Манчестър Юнайтед

Луд мач в Бергамо, Аталанта е на финал (ВИДЕО)

Тимът на Гасперини с обрат за 4:1 над Фиорентина

ОБЗОР: Манчестър Юнайтед обърна последния и измести Нюкасъл (ВИДЕО)

Капитанът Фернандеш спаси „червените дяволи“ от срам на „Олд Трафорд“ – 4:2, резултати

Фабио Капело хвали Белингам

„Само топ футболисти могат да играят така на тази възраст“

В Милан готови на раздяла с Тео и Менян

Никой не е в безопасност вече, пише "Гадзета дело Спорт"

Киеза напуска Юве, ако Алегри остане

Вижте подробности

Край на интригата в Гърция, лоша новина за ПАОК

АЕК докосва титлата след здрав бой над ПАО

Край на сагата: Шави остава в Барселона!

Треньорът прие финалната оферта на клуба и остава начело

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки