Брутално! Сити уби Шалке (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Гражданите" вкараха с лекота седем гола и са на четвъртфинал в Шампионска лига

Брутално! Сити уби Шалке (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Сити унищожи Шалке в осминафиналния реванш в Шампионска лига, вкарвайки седем безответни гола и с общ резултат 10:2  продължава напред в надпреварата. Това е и най-тежката загуба в историята на германски отбор в турнира досега. Освен с многото голове, двубоят ще се запомни и с няколко сериозни намеси на системата ВАР при попаденията на домакините, като гол на Сане през второто полувреме не бе зачетен. Агуеро вкара на два пъти, а Лерой Сане добави един преди почивката. Германецът направи три асистенции през втората част, в която се разписаха Стърлинг, Бернардо Силва, Фодън и Габриел Жезус.

Шалке трябваше да заличава гол пасив от първия мач, но трудно успяваше да изнесе топката от собствената си половина през първия половин час на „Етихад”.

„Гражданите” бяха близо до гол в 14-ата минута, когато Уокър пусна добър пас на Стърлинг отляво, последва пас към Агуеро, който обаче от няколко метра не успя да уцели опразнената врата и стреля в левия страничен стълб.



Гостите съумяваха да противодействат на нападението на Сити, но без да организират опасни атаки от своя страна.

 В 32-ата минута, при центриране в пеналта на Шалке, Брума задържа с ръце Бернардо Силва и реферът посочи бялата точка. Решението на рефера Клемент Търпин бе проверено със системата ВАР и бе зачетено, а Агуеро изпълни хладнокръвно 11-метровия наказателен удар в центъра на вратата и домакините поведоха.

В 37-ата Агуеро получи на границата на пеналта, успя да задържи между трима, но ударът му не затрудни Фарман. В ответната атака Стамбули пробва далечен удар, но встрани от целта.



В 38-ата минута Гюндоган отправи страхотен пас за Стърлинг, той овладя в близост до аутлинията и хитро пусна с пета назад към Агуеро, който прати технично за втори път в мрежата зад Фарман. Попадението отново бе преразгледано с ВАР заради съмнения за засада при паса на Гюндоган, но след няколко минути закъснение голът бе зачетен.



В 43-ата и Сане се записа в листата на голмайсторите в мача, завършвайки атака отляво с точен удар.

Сити продължи с офанзивата и след почивката, ясно показвайки, че иска още по-изразителна победа.

В 51-ата Гюндоган направи нов брилянтен пас, Сане остана сам срещу вратаря, но вместо да подаде към непокрития Стърлинг, реши да завърши сам атаката и прати в аут.

Две по-късно Сане вкара втория си гол, който обаче бе отменен след навременна намеса на ВАР.



Системата за видеоповторения се включи отново в действие в 56-ата минута, когато Сане центрира отляво, а Стърлинг засече в движение в наказателното поле , пращайки неспасяемо в мрежата. Положението бе разгледано и голът бе зачетен – 4:0 за Манчестър Сити.

В 64-ата минута Пеп Гуардиола направи двойна смяна, изваждайки Агуеро и Давид Силва, като на тяхно място в игра влязоха Габриел Жезус и Фил Фодън.



„Гражданите” не срещаха никаква съпротива и очаквано феновете на „Етихад” видяха и пети гол. При многоходова атака Зинченко подаде на Сане, който подаде на Бернардо Силва и португалецът с плътен изстрел от линията на наказателното поле отбеляза ново попадение.



В 78-ата минута Лерой Сане направи третата си асистенция, като този път точен бе резервата Фодън.



Сити не спря дотук и в 84-ата Габриел Жезус оформи крайното 7:0.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки