Никодимов: ЦСКА трябва да набере инерция за Лудогорец

Нападението вече влезе в час, но в средата на терена нещата още не ми харесват, допълни Паро

Никодимов: ЦСКА трябва да набере инерция за Лудогорец
Легендарният треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов заяви, че предстоящите две домакинства - на Берое от последния редовен кръг и след това в първия от плейофите, в който тимът може да срещне пак заралии или Черно море, са добра възможност да бъде набрана инерция преди четвъртфинала за купата с Лудогорец в началото на април. Червените са в серия от два успеха - над Септември Сф (5:1) и Етър (3:1).
 
"Показаното през второто полувреме с Етър ми хареса. През първата част тактиката трябваше да се спазва - да приспиш противника. Но понякога такова приспиване може да ти струва и скъпо - да приспиш и себе си. Като ти вкарат един гол и се наредят отзад - няма връщане.
 
В последните два мача бяха вкарани 8 гола, което не е малко, но все пак е с отбори от долната половина на класирането. Така трябва да е и в първата шестица. Сега ни чака такъв двубой с Берое. Момчетата трябва да внимават заралии да не си го изкарат на нас, след като паднаха от Витоша.
 
Отпуснеш ли се, става лошо. Сега, ако се вземат и следващите два двубоя, ще се набере инерция преди мача с Лудогорец за купата. Това няма да е лошо за самочувствието на играчите. Дано да стане. Защото само с пожелание няма как да се случи. Те и Левски имаха голямо желание да бият Лудогорец, но видяхме какво се случи", каза Паро.
 
"Нападението вече влезе в час, добро е. В средата на терена нещата още не ми харесват. Трябва да се действа по-бързо, по комбинативно. Халфовете да поемат по-голяма отговорност. Да започнат да вкарват и те. Да влизат от задна позиция. Да помагат на атаката", добави Никодимов.
 
Той говори и за младите играчи в тима. "Антов и Турицов ми харесват. Турицов записа няколко поредни мача вече. Момчето го хвърлиха направо в клетката с лъвовете на дербито с Левски, но той не се уплаши. Да продължават така", добави славният наставник на ЦСКА.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки