Небойша Видич: Мисля, че бяхме на 35-38 секунди от продължение

Поздравявам момчетата за начина, по който играха баскетбол, те ме направиха по-добър треньор в Европа, допълни спецът

Небойша Видич: Мисля, че бяхме на 35-38 секунди от продължение
Балкан приключи с победа участието си в турнира по баскетбола за купата на ФИБА-Европа. Вицешампионът на България надделя с 83:82 над израелския Апоел Холон в Ботевград, но не успяха да продължат към четвъртфиналите заради загубата с четири точки разлика в Израел.
 
"Бих искал да поздравя играчите и щаба ми, както и всички в клуба за това, което направихме във ФИБА Къп през този сезон. Мисля, че това е огромно постижение - не само от факта, че бяхме в Топ 16, а и от начина, по който играхме баскетбол. Още веднъж голямо благодаря на играчите ми, защото ме направиха по-добър треньор в Европа с тези мачове. Благодаря и на феновете, които за пореден път бяха невероятни”, заяви наставникът Небойша Видич относно цялостното представяне на отбора в турнира.
 
“Относно мача, играчите на Апоел определено дойдоха по-подготвени за него. Направиха някои промени. През първото полувреме им позволихме да отбележат прекалено много точки. Сега след мача можем да говорим за много неща. Ще кажа на играчите ми, че срещата е 40 минути. Не става въпрос за последната стрелба или последната защита. Трябва да направиш много неща преди това. Определено някои детайли определиха победителя.
 
Мисля, че бяхме на 35-38 секунди от продължение или да не допуснем Пнини да стреля тази тройка и може би да имаме шанс да спечелим в тези два мача. Апоел определено е добър отбор. Когато играеш срещу такъв, той те наказва всеки път, когато направиш нещо лошо. В този отбор са вложени много пари и цялата им организация е невероятна, дори и за Европа, а в Израел със сигурност. Дори да играеш срещу такъв тим, е голямо постижение. Мисля обаче, че с няколко по-добри решения, можехме да сме отборът, който продължава във ФИБА Къп. Съжаляваме за тази последна тройка в Холон определено”, добави той.
 
“Ако говорим за целия сезон, има я тази история за избирането на мачове, вече съм говорил с моите играчи. На първо място не извинявам никого, но не е лесно да играеш мач, а в главата си да мислиш за следващия. Много пъти имахме проблем да контролираме това. Съжаляваме и за шестте загуби във вътрешното първенство, както и за това, че не успяхме да се класираме за следващия кръг в турнира за Купата на България.
 
Сега вече няма оправдания, ако преди е имало. Има едно състезание, само един мач на седмица и повече време за подготовка. Ще се фокусираме във вътрешното първенство сега. В първото си интервю преди старта на сезона в НБЛ казах целите ни. Оставам зад думите си и мисля, че имам армия зад мен. Подготвяме се за всеки съперник все така професионално, но винаги различно. В българското първенство има няколко наистина добри отбора", каза старши треньорът на Балкан.
 
“Няма нищо специално, а просто неща, които трябва да правим ежедневно. Това са принципите ни и трябва просто да се придържаме към тях и да работим за всеки дребен детайл. Само това ще ни отведе към желанието ни. Ще опитаме да бъдем на снимка в малката зала в Ботевград до други лица, които са там. Чувал съм, че те са получавали апартаменти за спечелването на титла. Ние не очакваме това, било е преди 30 години. За нас би било достатъчно да бъдем в залата и да останем в историята на клуб с огромни традиции. Това би била нашата награда, ако спечелим титлата през този сезон”, завърши Небойша Видич.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки