Дафовска специално за NOVSPORT: Исторически успех, плаках няколко пъти (СНИМКИ)

Владо ни изненада, не съм очаквала от него медал в индивидуалната дисциплина, допълни олимпийската шампионка

Дафовска специално за NOVSPORT: Исторически успех, плаках няколко пъти (СНИМКИ)
Олимпийската шампионка в биатлона от Нагано’98 Екатерина Дафовска беше изключително щастлива от успеха на Владимир Илиев на световното първенство в Йостерзунд. Както се знае националът от Троян спечели сребърен медал в индивидуалната дисциплина на 20 км, след като допусна само 1 грешка в четирите си стрелби.
 
„Исторически успех. Владо най-накрая ни изненада. Чакахме този успех от него вече 10 години и най-после успя да се реализира. Чувството е невероятно. Аз бях по пистата и давах информация, така че в началото не разбрах какво се случва.
 
Той вървеше 7-ми, после 6-ти, след това стана втори, но трябваше все пак да изчакаме и тези след него да завършат защото имаше още няколко човека, които можеха да го изместят. Просто се надявахме, че е време за медал”, бяха първите думи на Дафовска след състезанието пред Novsport.com.
 
 
На въпрос какво е изпитвала от другата страна на пистата, вече като ръководител, олимпийската шампионка разкри:
 
„Виках почти през цялото време, въпреки че нямам много сили, но сега няма да имам и глас. Вълнението беше голямо. Няколко пъти и сълзи ми потичаха и така изкарах цялото състезание. Щастлива съм. Сега ще отидем на церемонията по награждаването и след това ще празнуваме”, обеща шефката на федерацията.
 
Екатерина Дафовска разкри, че телефонът й не спира да звъни, като всичко е започнало веднага след края на състезанието.
 
 
„Получих много поздравления. Едни от първите бяха от Стефка Костадинова и Цеко Минев, но имаше и много приятели, които се радваха заедно с нас”, добави Дафовска.
 
Тя бе категорична, че от Илиев най-малко е очаквала да се класира толкова добре на индивидуалната дисциплина, където има 4 стрелби.
 
 
„По принцип знаем, че Владо може да ни изненада, когато най-малко очакваме това, но в интерес на истината не съм се надявала на такова класиране. Нямах никакви големи очаквания”, завърши Катето.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки