Без Десподов Каляри сипа сол в раната на Фиорентина (ВИДЕО)

Тимът на българина избяга на 9 точки от опасната зона

Без Десподов Каляри сипа сол в раната на Фиорентина (ВИДЕО)
Каляри записа изключително важен успех! Без Кирил Десподов, който страда от разтежение, тимът спечели с 2:1 домакинството си на Фиорентина от 28-ия кръг на Серия "А".
 
Попаденията за победителите вкараха Жоао Педро (52) и Лука Капители (66), а от "виолетовите" се разписа Федерико Киеза (88). 
 
Така вече има 30 точки, с 9 повече от тима на Болоня, който е първият под чертата. Фиорентина пък продължава да затъва и, след като вече в четири поредни мача няма победа е на 10-а позиция с 37 т.
 
Домакините откриха резултата в 52-ата минута. Фабрицио Качаторе центрира към далечната греда, където Жоао Педро се измъкна зад гърба на съперников бранител и протегна крак, за да отбележи за 1:0.
 
Само две минути по-късно Лука Пелегрини реализира с шут от центъра, като вратарят на Фиорентина Пиетро Терачано дори не беше излязъл напред. Оказа се обаче, че халфът не е спазил правилника, тъй като е стрелял директно от непряк свободен удар и попадението не беше зачетено. 
 
Каляри все пак удвои аванса си в 66-ата минута. Капитанът на домакините Лука Чепители вкара след изпълнение на ъглов удар – 2:0.
 
Четвърт час преди края домакините профукаха две изгодни възможности в рамките на секунди. Изстрел на Николо Барела беше спасен от Терачано, а Жоао Педро улучи напречната греда.
 
Фиорентина направи последните минути интригуващи, след като Федерико Киеза вкара за 2:1. До нов гол обаче не се стигна.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки