Рома с грандиозна издънка срещу опашкар, топ 4 може да се отдалечи сериозно

"Вълците" с първа загуба под ръководството на Клаудио Раниери

Рома с грандиозна издънка срещу опашкар, топ 4 може да се отдалечи сериозно

Един от претендентите за топ 4 в Италия Рома загуби с 1:2 от борещия се за оцеляване в Серия А СПАЛ при гостуването си от 28-ия кръг на шампионата. Синьо-белите стигнаха до първи домакински успех след цели шест месеца. 

Първото полувреме изненадващо премина под контрола на домакините, като в 22-та минута Мохамед Фарес ги изведе напред в резултата. Центриране отдясно се оказа по-сложно от очакваното за защитата на Рома и футболистът на СПАЛ надскочи Карсдроп, за да прати топката в мрежата за 1:0. 

На почивката Клаудио Раниери реагира мигновено и пусна в игра Николо Дзаниоло и Диего Пероти. Това даде резултат и точно Заниоло изведе Джеко в наказателното поле, където босненецът бе повален в 52-та минута на мача. Реферът отсъди дузпа, която другата резерва Пероти реализира за 1:1. 

Точно когато всички очакваха "вълците" да направят пълен обрат Андреа Петаня получи пас в коридор в наказателното поле и Жуан Жезуш го събори, което доведе до нова дузпа, този път в ущърб на гостите. Самият Петаня се нае с изпълнението и успя да отбележи за 2:1. 

В следващите минути Рома задържаше повече топката, но защитата на СПАЛ се справи с всички опасности пред нея и успя да задържи преднината си, за да вземе безценни три точки. Този успех изведе отбора до 15-то място в таблицата с 26 точки и изпревари Удинезе. Рома пък остава на три точки от четвъртия Интер, който утре излиза в миланско дерби срещу третия Милан. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки