Болоня спря пропадането и мина над спасителната линия (ВИДЕО)

"Хрътките" с пълен обрат в мача срещу Торино

Болоня спря пропадането и мина над спасителната линия (ВИДЕО)

Отборът на Болоня сложи точка на серията си от 3 последователни поражения в Серия А, като сложи прът в колелата на борещия за европейска квота Торино. В 28-ия кръг „хрътките” осъществиха пълен обрат от 0:1 до 3:2 и изскочиха над зоната на изпадащите.

Срещата тръгна много лошо за гостите, които изостанаха в резултата след само 6 минути игра. Тогава торинци изпълниха заучено ъглов удар с пас по земя към дъгата, където Кристиано Ансалди нанесе изстрел по топката. Тя нямаше да улучи очертанията на врата, ако не беше шпагатът на Ерик Пулгар, който я насочи в собствената си мрежа – 1:0.

Болоня се върна в играта в 29-ата минута, когато Андреа Поли засече отблизо с глава – 1:1. Само пет минути по-късно Ерик Пулгар се реваншира, защото реализира дузпа, отсъдена за „рособлу” след игра с ръка на Суалихо Мейте и така хората на Синиша Михайлович се оказаха напред в резултата – 1:2.

След почивката Рикардо Орсолини тласна мача в още по-добра посока за Болоня след асистенция на Паласио и изстрел под плонжа на вратаря – 1:3.

В 89-ата минута Армандо Ицо намали до 2:3, но Торино нямаха сили за повече.

Торино остана 6-и с 44 точки, колкото има и 7-ият Аталанта, който е с мач по-малко. Болоня пък изскочи на 17-а позиция с 24 точки, на 2 пред 18-ия Емполи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки