Гатузо: Загубата ме наранява, но истински ме засегна това, което направи Кесие

Критикуват ме за дефензивния стил на Милан, но трябва да се отчете с какви играчи разполагам, допълни спецът

Гатузо: Загубата ме наранява, но истински ме засегна това, което направи Кесие
Треньорът на Милан Дженаро Гатузо беше изключително разочарован от загубата от Интер с 2:3, както и от инцидента между Франк Кесие и Лукас Билия, които едва не стигнаха до саморазправа на резервната скамейка.
 
“През първото полувреме бяхме пресирани и трудно излизахме напред. През втората част променихме някои неща. Бил съм критикуван много пъти за дефанзивния стил на игра, но трябва да се отчита и с какви играчи разполагам. Смятам, че се държахме достойно.
 
При 0:2 всеки друг отбор би рухнал. Доволен съм от представянето ни, създадохме положения и бяхме близо до изравняване в края. Загубата ме наранява, но истински ме засегна това, което направи Кесие на скамейката. Това е нещо, което не мога да приема. Това не е начинът, по който гледам на футбола и отборния дух. Всички в съблекалнята трябва да се уважават.
 
 
Аз съм треньорът и имам отговорност за дисциплината в съблекалнята и играчите знаят колко много държа на това. Може да ме критикуват за тактика, но аз съм изградил кариерата си върху уважението, отборния дух, защитаването на името на клуба и честта на фланелката, респекта към играчите. Това е всичко за мен и затова днес загубата е двойна. Ще кажа какво ще предприема в следващите дни”, коментира Гатузо.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки