Феро си е тръгнал, защото са го пробили отвътре

И Арда, и ЦСКА 1948 имат класа да спечелят евентуален бараж за елита, смята шеф в Нефтохимик

Феро си е тръгнал, защото са го пробили отвътре
Ситуацията във Втора лига е такава, че Царско село играе по-добре от всички останали и логично резултатите му са най-добри. Явно се поучиха от грешките си от миналата година и през тази ще влязат директно в Първа лига. Това е мнението на директорът в Нефтохимик Недялко Москов, което той разкри пред "Меридиан мач". 
 
„Имат много солидни играчи като братята Миневи, футболист като Атанас Кабов, който трябва да е титуляр на „Герена", вместо там да налагат чужденци, които ще си заминат след два месеца. Георги Минчев пък е нападател за отборите в Топ 3 на Първа лига.
 
Що се отнася до скандалите по оста Монтана-Царско село, мога да кажа, че на „Огоста" си търсят оправдание за слабите резултати. Не могат да бият последния в класирането Добруджа, а се оплакват. И то не за първи път - не победиха Добруджа и през есента. Проблемни са им мачовете с по-слабите отбори.
 
Аз, ако имам милионен бюджет като техния и съм отговорен за резултатите на отбора и те са като техните, незабавно ще си подам оставката. Не знам при тях, кой носи отговорност за трансферите на играчите, за назначаването на треньорите и спортно-техническата част. Панайотов ли е, Мадански ли е - не знам. Знам, че две години имат бюджет от над 1 милион и не могат да влязат в Първа лига. И затова гледат да обвинят я Царско село, я някой съдия. Макар че съдиите доста често ги подпират. Аз, докато бях в Несебър и трябваше да гостуваме в Монтана, съдиите ни режеха жестоко. Сега чувам, че треньорът Ферарио Спасов си е тръгнал, защото май са го пробили отвътре и защото самите те май са искали да загубят...”, смята Москов.
 
„Що се отнася до останалите тимове във Втора лига, мога да кажа, че битката за третото място между Арда и ЦСКА 1948 ще е много интересна. И двата отбора са ми симпатични, а и са много силни. Особено ЦСКА 1948 се представя сега по-добре от есента.
 
Арда ги гледах срещу Локо (Горна Оряховица). Играха слабо и заслужено загубиха. Но пък имат прекрасна публика, наскоро смениха треньора и сега със Стамен Белчев, който е един от най-добрите специалисти, ще тръгнат нагоре. Наскоро бях в Кърджали и съм впечатлен от добрите неща, които се правят там като организация и база. Който измежду Арда и ЦСКА 1948 направи по-малко грешки, ще отиде на бараж. Който и от двата тима да бъде, има класа да спечели баража срещу тимовете от Първа лига”, допълни директорът.
 
„Борбата за оцеляване също ще е интересна. За съжаление смятам, че скоро част от нея ще бъде и бившият ми отбор - Несебър, който не играе никак добре през пролетта. Добруджа много трудно ще се спаси въпреки победата в Монтана. Вторият изпадащ ще е някой измежду Пирин, Кариана и Несебър. Жалко, че така се развиха събитията в Пирин. Петър Златинов според мен работеше добре.
 
Проблем в Благоевград е и публиката, която още от десетата минута на мачовете почва да създава голямо напрежение върху играчите на собствения си отбор. Като цяло нивото тази година на втора лига се е вдигнало. Радвам се, че има много млади играчи, които показват добри неща като Атанас Кабов, Тони Иванов, Георги Минчев”, обобщи накрая Москов.

 

Играчите на Спартак Вн напълниха джобовете

Вижте подробности

Кръгът във Втора лига: Добруджа, Септември, Монтана и Спартак (Варна) с победи

Вижте всички резултати от кръга

Нова порция Втора лига днес с още седем срещи

Всички мачове започват в 15:30ч.

В Ловеч: Кръгът във Втора лига започна с реми

Литекс и Спартак (Плевен) не си вкараха гол – програма и класиране

Капитанът на Спартак Вн пострада

Вижте подробности

Треньорът на „соколите“ обяви какво ще иска от тях

Вижте

Монтана удари дубъла на ЦСКА 1948 и излезе четвърти

Успех с 2:0 на стадион „Арена Царско село" за отбора от северозапада

Беласица победи Марица на "Царя" и е над опасната зона

"Комитите" стигнаха до успех с 2:0

Преминал през Пирин (Благоевград) американец може да се завърне в България

Десмънд Уилямс е карал тестове в състава на тима от Благоевград

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки