Вратарят на Косово оптимист за европейските квалификации

Имаме таланти и може да изненадаме останалите отбори в групата, каза Самир Уйкани

Вратарят на Косово оптимист за европейските квалификации
Вратарят и титулярен капитан на Косово Самир Уйкани беше предпазлив в изказванията си пред журналистите преди началото на европейските квалификации. Косово е вторият съперник на България в група А, като мачът на стадион „Фадил Вокри” е в понеделник от 21.45 часа.
 
Самият Уйкани има проблеми в клубния си отбор Ризеспор и през целия сезон е записал само 44 минути игра. Пратен е в младежкия отбор и определено му липсва игрова практика. И тъй като е титулярен капитан, а постът е специфичен, то много е вероятно селекционерът Бернар Шалан да не го пусне като титуляр.
 
"Имам проблеми с клуба, но сега като се прибера от националния отбор, ще го разгледаме. Първенството завършва след два месеца и ще видим.
 
Попитан дали отборът няма да разпредели силите си за мачовете с Дания и България или пък ще се концентрира повече върху официалния мач, опитният 30-годишен вратар отговори: "Не вярвам, че ще пазим силите си. Всеки мач е важен. Дания е много силна и е удоволствие, че са тук. Ще дадем най-доброто от себе си”.
 
Уйкани коментира амбициите на Косово в тази група, включително силата на противници като Англия, Чехия, Черна гора и България.
 
"Трябва да сме реалисти. Имаме таланти и екипът се развива. Може да ги изненадаме, но трябва да имаме и късмет. Опитът в отбора нараства с трупане на мачове в клубните отбори. Срещу нас имаме големи национални отбори и с малко късмет вярвам, че можем да ги изненадаме и да се надяваме на резултат, от който хората ще се радват", каза Уйкани след тренировката на отбора.
 
В Косово се чудят и кой ще носи капитанската лента, ако треньорът извади от титулярния състав Уйкани заради липсата на мачове на клубно ниво. Обикновено другият лидер е Валон Бериша от Лацио, който обаче отпадна от групата заради травма.
 
"Може да е Хекуран Криезиу, но ако и Хекуран не играе, трябва да намерим някой друг, каза с усмивка националният селекционер Бернар Шалан.

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки