След 25 години: Фейгин влезе във финала на световното първенство по фигурно пързаляне

Вижте подробностите

След 25 години: Фейгин влезе във финала на световното първенство по фигурно пързаляне

Александра Фейгин се класира за финала на световното първенство по фигурно пързаляне при жените. Българката ще представи новата си волната си програма на леда в Сайтама (Япония), след като влезе след 24-те най-добри фигуристки.

 

Възпитаничката на Ина и Андрей Лутай изпълни по блестящ начин кратката си програма по музика от филма „Списъкът на Шиндлер“, като  получи ниво 4 за трите пируета и стъпките, а трите й скока – комбинация троен-троен тулуп, троен флип и двоен аксел бяха с положително оценяване. Така с резултат от 56.69 точки  16-годишната ни националка  си гарантира участие във финала с 20-а позиция във временното подреждане. 

 

Лидерка е олимпийската шампионка Алина Загитова. Рускинята представи по изключителен начин съчетанието си и получи най-високия резултат до момента 82.08 точки. Втора е представителката на домакините Каори Сакамото с 76.86 точки, а трета е Елизабет Турсинбаева (Казахстан) с 74.23. Двукратната световна шампионка, която влезе в последния момент в руския отбор Евгения Медведева е четвърта с 74.23 точки.

 

В петък сутринта Александра ще покаже на съдиите и публиката новото си волно съчетание, вдъхновено от театралната постановка „Пасажери“.

 

България не е имала финалистка на световно първенство в този спорт от 25 години. През 1994 година  Виктория Димитрова завърши на 20-ото място, а след нея най-добрият ни резултат е 28-ата позиция на София Пенкова през 1996 година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки