Петър Хубчев: Като отбор не сме доказали израстването си, само сме загатнали за него

"Възможно е да вземем 6 точки от Черна гора и Косово", заяви националният селекционер

Петър Хубчев: Като отбор не сме доказали израстването си, само сме загатнали за него

Националният селекционер на България - Петър Хубчев даде своята пресконференция преди утрешното домакинство на Черна гора в първи мач от квалификациите за Евро 2020. Специалистът отказа да се съгласи с журналистическо мнение, че нашите "лъвове" вече са доказали своето израстване.

Хубчев смята, че всяка една точка в нашата предварителна група ще бъде от значение, тъй като силите на всички тимове, с изключение този на Англия, са доста изравнени. Наставникът очаквано не е никак доволен от контузиите на Кирил Десподов и Пламен Илиев, които ги вадят от сметките за мачовете с Черна гора и Косово.

"Почти всеки път ми се налага да отговарям на въпроси за физическото състояние на футболистите. Не съм доволен. Но за 3-4 дена няма как да работим за физическите качества на момчетата. Не мога да кажа кога е станала контузията на Илиев. Трудно ще намерите отбор без болежки. За съжаление не е само той. Оплакват се от травми още 4-5 човека. Контузията на Пламен обърква плановете ни, но затова сме толкова хора тук. Това трябва повече да ни мотивира, отколкото натъжава".

"Не съм се замислял дали имат достойни заместници Десподов и Илиев. Разчитам на отбора. Той е съставен от 11 човека. За мен е важен целият състав. Ние сме свикнали да ни подценяват много отдавна. Футболистите ми повярваха, че нямаме големи имена и дълги години не сме били на голям форум. Батрович не е първият, който изказва такова мнение. Целта ни е да бъдем по-добър отбор и да се развиваме във всеки един аспект от играта. Това са нещата, които ме интересуват лично мен".

"Не ме успокоява, че Черна гора ще бъде без Савич и Йоветич. Мачовете, които сме гледали на този отбор, в нито един от тях не играят тези двамата. Почти всички са на мнение, че в нашата група, с изключение на Англия, всички отбори имат шанс за второто място. Не ни успокоява отсъствието на големите звезди на Черна гора".

"За мен България не е доказала израстването си, по-скоро е намекнала за нещо подобно. Не може с 5-6 мача в Лига на нациите да се каже, че сме се доказали. Да играеш срещу отбор от твоята черга, да го надиграеш и победиш, е двойно по-трудно. Шест точки от първите два мача? И да, и не!? Не искам да бъда песимист, но в такива квалификации, с толкова отбори с изравнени възможности, всяка една точка или гол, може да се окажат решителни накрая. 6,4,3,0 - не съм си мислил за точките. Печеленето им е част от постоянството, което трябва да демонстрира нашият отбор".

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

Девойките на България с нова победа

"Лъвиците" подчиниха и Малта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки