Михаил Таков: Ще бъде голяма изненада, ако Кубрат загуби от Дину

Трябва да пуска повече удари и да е по-разнообразен от мача с Фюри, допълни спецът

Михаил Таков: Ще бъде голяма изненада, ако Кубрат загуби от Дину
Един от най-изтъкнатите боксови специалисти в България - Михаил Таков, очаква Кубрат Пулев (26-1-0) да няма особени проблеми при дебюта си на американска територия. Кобрата ще се изправи в неделя рано сутринта срещу Богдан Дину (18-1-0) в първия си мач на професионалния ринг в САЩ.
 
Българинът ще защитава званието си за №1 в тежка категория на IBF, което означава, че при загуба рискува да пропусне възможността да предизвика Антъни Джошуа за световната титла.
 
Таков бе в ъгъла на Кобрата през 2007 година, когато на 6 септември в Букурещ на "Златния колан" софиянецът печели с 14:4 срещу Дину. По онова време румънецът е на 21 години, докато Кубрат е на 27. 
 
"Винаги изпитвам голям респект към румънците. Бях с Кубрат през 2007-а. Турнирът в Букурещ беше преди световното първенство в САЩ, но мина много време оттогава. Случи се така, че състоянието на баща му се влоши и не излезе в двубоя за титлата, защото Кубрат трябваше да си вземе последно сбогом с баща си, Бог да го прости човека. Но няма как да се сравняват тези два мача, защото мина много време оттогава. Помня, че освен Дину той победи и Еркан Тепер, но така и не излезе на финала срещу друг румънец. Бяхме и с Ангел Ангелов тогава в националния отбор", сподели пред "Тема спорт" Таков за мача на Кубрат с Богдан отпреди 12 години.
 
Главният треньор на ЦСКА и специалист в родната федерация заяви, че е гледал боя на Дину с Джарел Милър в присъствието на Пулев. Румънецът загуби с нокаут в четвъртия рунд. Той е категоричен, че за да няма изненада, българинът трябва да е разнообразен в атаките си. 
 
"Набелязахме три добри и три слаби страни на румънеца, за да започне да се готви една солидна тактика. Надявам се, че заедно с треньорите в САЩ ще изготвят правилната формула, за да стигнем до положителен резултат. Богдан е натрупал доста голям опит през тези 12 години. За него това е огромна възможност, защото при победа става официален претендент на IBF. Така че има солидна мотивация в тази среща.
 
Въпросът вече е дали Кубрат ще му позволи. За мен той трябва да го омаломощи в първите рундове. Кубрат бие много добре прави удари, особено с лявата. Трябва да има финт и лъжливи движения, ъперкъти в трупа, да редува често глава - тяло, да бъде разнообразен и да търси слабото място, както и момента, в който да има развръзка.
 
Притесненията на Кубрат ще са свързани основно с опита за изненада от страна на румънеца. Защото всичко е в полза на нашето момче. Но в първите рундове трябва да е внимателен. Загуба на Кубрат ще бъде голяма изненада. Той се очаква в края на тази или началото на следващата година да боксира за титлата с Джошуа. Направи много добра подготовка на Белмекен, би трябвало да има и качествени спаринг-партньори в последните 20 дни в САЩ и да се е аклиматизирал.
 
Трябва да пуска повече удари от мача с Фюри, да е по-разнообразен, но и внимателен, защото румънската школа са биткаджии. Открай време си имат световни и олимпийски шампиони. В професионалния бокс също имат постижения. Владимир Кличко разчиташе известно време на румънски треньор - Мирчеа Шимон. Той направи Ленъкс Люис олимпийски шампион през 1988-а, тъй като остана в Канада да тренира местни момчета и го води на няколко турнира, като го изгради като боксьор", каза още Таков.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки