Летящ старт за Гришо в Маями! (ВИДЕО)

Българинът разби Фелисиано Лопес точно за час

Летящ старт за Гришо в Маями! (ВИДЕО)

В първия си официален мач от края на януари насам, Григор Димитров показа отлична форма и разби Фелисиано Лопес в мача си от Мастърс турнира в Маями с 6:1, 6:3 за точно един час игра. 

Българинът не бе играл откакто отпадна в четвъртия кръг на „Australian Open“, когато се оплака от травма в рамото, но днес нямаше и помен от тези проблеми и напълно заслужено продължава напред в турнира. 

Първият сет започна отлично за българина и той набързо поведе с 3:0 гейма след отлични сервиси и грешки на Лопес на негово подаване. Последва още един пробив за Гришо при 4:1 и логично хасковлията затвори първата част при 6:1. 

Във втората част Фелисиано Лопес се задържа без пробив по-дълго, но при 2:2 допусна Григор да стигне до брейкбол и испанецът сам се би, след като еднолично взе решение да спре играта и да провери дали бекхенд на българина е бил в очертанията на корта. Топката се оказа добра и Гришо поведе с 3:2. 

От там нататък Димитров игра много освободено, за да се стигне до 5:3 и сервис на Лопес, който той отново не успя да спечели и така Григор взе победата.

Интересен момент от мача бе, че модната икона Анна Уинтур изгледа мача на  Димитров в щаба на хасковлията. Британката, която от 1988 г. е главен редактор на американското списание "Воуг" е голям фен на тениса и неведнъж е подкрепяла нашия на големи турнири. Добре известно е нейното приятелство и със семейството на Роджър Федерер.

В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу австралиеца Джордан Томпсън. Томпсън елиминира по-рано днес с 6:2, 6:3 №10 в схемата Карен Хачанов (Русия). Хасковлията до момента не е играл срещу 24-годишния австралиец, който е №77 в световната ранглиста.
 

Първи сет:

1:0 Григор започна уверено мача и затвори първия си сервис гейм на нула, показвайки, че е в добра форма след контузията. 
2:0 (пробив) Димитров печели и втория гейм в сета, след като поведе с 0:30, но допусна три поредни точки и Лопес спаси два брейкбола, а след това при 40 равни последваха няколко разменени точки преди Григор да приключи частта с добър бекхенд от средна дистанция. 
3:0 Малко по-труден сервис гейм за нашия тенисист, но успява да го спечели и оставя Лопес все още без спечелен гейм. 
3:1 Лопес печели първия си гейм, след като подобри значително началния си удар и печели на 15. 
4:1 Безгрешен Григор показа добра техника на серивс и перфектен слайс-воле, което му донесе четвърти гейм в актива и то на нула.
5:1 (пробив) Сериозни нерви и грешки на Лопес в доведоха до 0:40 за Григор и накрая българинът с нов пробив при 40:30
6:1 Страхотни разигравания в началото на гейма доведоха до 30:15 за нашия тенисист, а първият сет бол дойде при 40:30 и аут на Лопес донесе частта за българина.

Втори сет: 

0:1  Малко по-концентрирана игра на Лопес в първия гейм му го донесе на сметката
1:1 Бърз сервис-гейм за Григор и Димитров го печели на нула
1:2 Първата двойна грешка в мача бе за Лопес и тя даде предимство на Григор при 15:30, а впоследствие и до 30:40, но Лопес се спаси с два добри сервиса и взе гейма си.
2:2 Нов гейм на нула за Григор след отлични сервиси
3:2 (пробив) Отлични изяви на Григор притиснаха Лопес да сбърка на няколко пъти и Димитров стигна до брейкбол, който успя да грабне, след като Лопес взе неуспешен хоукай.
4:2 Григор затвърждава пробива по перфектен начин на нула и повежда с 4:2. 
4:3 Лопес успя да се закрепи в сета след колеблив сервис-гейм.
5:3 Oтлични бекхенди по диагонала и за двамата в началото на осмия гейм, но след това Григор пое инициативата и спечели петия си гейм в сета.
6:3 (пробив) Двойна грешка за испанеца доведе резултата до 0:30, а отличен ретур на Григор донесе три мачбола за нашия тенисист. Лопес спаси първия, но веднага след това прати топката в мрежата и Димитров затвори мача. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки