Сензациите в пресата: Левски сяда на преговори с Ники Михайлов във вторник

ЦСКА пак с подготовка в Австрия през лятото, Тотален хаос цари във Верея

Сензациите в пресата: Левски сяда на преговори с Ники Михайлов във вторник

Най-интересните теми от българската преса днес, 24 март:

 

„Тема спорт”: Левски сяда на преговори с Ники Михайлов

 

След като ангажиментите на Николай Михайлов към националния отбор приключат, от ръководството на Левски ще влязат в преговори с играча за подновяване на договора. Споразумението между двете страни изтича през лятото, но в него има опция да бъде продължен с още 2 сезона. Контрактът бе сключен с вече бившите шефове на клуба. Сега новите също ще трябва да го прегледат и да направят предложение към 30-годишния вратар. Той вече заяви, че се чувства щастлив в родния си клуб и няма нищо против да продължи да играе за него. Николай е чакан на „Герена" във вторник и тогава ще започнат разговорите между двете страни. Той бе титуляр в петъчната евроквалификация срещу Черна гора (1:1), в която получи лека травма на коляното. Очаква се тя да не му попречи да застане под рамката в утрешното гостуване на Косово.

Освен с Михайлов ръководството на Левски трябва да води разговори и с чужденците Милош Цветкович, Давид Яблонски и Жерсон Кабрал. Техните контракти с клуба също изтичат през лятото. Шансовете двете страни да се договорят за нови са много малки. Към Кабрал има интерес от турски и руски тимове.

 

„Тема спорт”: ЦСКА пак с подготовка в Австрия през лятото

 

ЦСКА отново е избрал Австрия за своя летен лагер. Червените вече имат предвид няколко бази там за подготовката, която ще правят за новия сезон. Откакто тимът се върна в елита през 2016-а, неизменно се готви в алпийската страна и сега няма да бъде направено изключение. Това ще е четвърта поредна година, в която ЦСКА избира Австрия.

Интересното е, че през 2009 година, когато Любослав Пенев също бе начело на тима, армейците пак бяха там и изиграха качествени контроли със Спарта Прага, Стяуа и още няколко тима, а след това стартираха много силно сезона и влязоха в групите на Лига Европа, елиминирайки Динамо Москва. Именно заради възможността за силни проверки и отличните условия като база и климат червените са решили отново да заложат на Австрия. Любо държал изключително много на условията за възстановяване и терените.

В последните години ЦСКА проведе редица приятелски мачове в алпийската страна и от клуба бяха много доволни от подготовките там. В Австрия редовно на летен лагер ходи и основният конкурент за титлата Лудогорец.

За предстоящите мачове с разградчани червените ще имат четиридневен лагер. Обсъждат се Албена, Варна, Шумен и Русе като варианти. На 3 април ЦСКА играе с Лудогорец за купата, а три дни по-късно е гостуването и за първенство. Преди това обаче червените приемат Черно море.

 

„Меридиан мач”: Тотален хаос цари във Верея

 

Вторник ще бъде решителен ден за бъдещето на Верея. Тогава ще стане ясно дали тимът ще има отбор или ще завърши първенството с юноши. Българите не тренират от 3 дни, а към тях се присъединиха и повечето легионери. В момента на „Трейс Арена" водят подготовка единствено представителите на бившите съветски републики, които бяха привлечени преди подновяването на първенството. 

„Шест души са, явно им е добре. Другите бяха ясни — ще се върнат, ако има пари. Лола, който вкара на Левски, се прибра във Франция", коментираха от отбора. Футболистите искат да получат във вторник всички пари, които им се дължат до момента. Става въпрос за 7 заплати, а мнозина си търсят сумите и от миналото първенство. Руските благодетели на тима са били обещали, че ще изчистят и тях. „Дадоха аванс от по 1000 лева и толкова", категорични са футболистите. Някои от тях са останали и без покрив над главата си. От управата на хотела, в който са спали, са им показали вратата. Преди това им е била спряна храната заради натрупаните дълговете за нощувки. Верея е на последно място и счупи рекорда от поредни мачове без победа в елита.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки