Радослав Янков: Сезонът не мина по най-добрия начин, но сме си извадили поуките

Има върхове, има и спадове, трябва да се съобразяваме с тях, допълни сноубордистът

Радослав Янков: Сезонът не мина по най-добрия начин, но сме си извадили поуките
Винтерберг бе домакин и на последния ми старт за сезона, коментира след осмото си място в паралелния слалом от финалите на Световната купа по сноуборд Радослав Янков.
 
„Изключително съм доволен от резултата и осмото место на което успях да се класирам.
 
В началото на състезателния ден в квалификацията резултатите ми бяха по-слаби и заради това на осминафинала трябваше да карам срещу един от най-добрите състезатели за този сезон (Дмитрий Логинов, двукратен световен шампион за 2019-а). Въпреки това с максималното бързо и чисто спускане, което направих успях да го победя, което беше много радостно за мен.
 
Като цяло сезонът не мина по най-желания, очакван и искан начин, но това е спорта. Има върхове, има и спадове. Трябва да се съобразяваме с тях. Да гледаме напред, да си вадим поуките и да надграждаме този опит, които всеки един състезател има. На всички вас благодаря за подкрепата през целия сезон. И както съм казвал "Българите можем", допълни топ сноубордистът ни. 
 
В генералното класиране на паралелните дисциплини Янков е 21-и. В подреждането на малката купа в паралелния слалом Радослав е 9-и, а за паралелния гигантски слалом е 29-и. Най-предното класиране за българина за Световната купа през сезона е петото място на паралелния слалом в Москва. На световното първенство в Парк Сити (САЩ) Янков зае престижното седмо място в паралелния слалом и 26-о в паралелния гигантски.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки