Мария Киркова с впечатляващ бенефис

Сред гостите бяха Радослав Янков и Веселин Цинзов, а начело на алпийците пък бе Алберт Попов

Мария Киркова с впечатляващ бенефис

Най-успешната българска алпийка Мария Киркова приключи професионалната си кариера с голям бенефис на писта "Витошко лале". На организираното от БФСки и "Витоша ски" изпращане дойдоха над 300 приятели на Мария, сред които много бивши и настоящи състезатели. Сред гостите бяха и сноубордист №1 Радослав Янков и водещия ни ски бегач Веселин Цинзов. Начело на алпийците пък бе Алберт Попов. Да се включат в паралелния слалом дойдоха и останалите ни водещи състезатели Камен Златков и Йоан Тодоров, както и Бояна Радева и Иван Главвчев. На финала на писта "Витошко лале" бе подреден атрактивен паралелен гигантски слалом на осветления.

Един срещу друг на Лалето застанаха отборите на "Мария и приятели", начело с Киркова и "Нова генерация", начело с Алберт Попов. Двата тима бяха от по 16 състезатели. В тима на Мария бяха вицепрезидента на БФСки Георги Бобев, легендарният бивш състезател и шеф на много от стартовете за Световната купа в Банско Валентин Стефанов, бившият шеф на алпийците Иван Каневчев и настоящия Иван Гребенчарски.



След много емоции и отлични изпълнения именно Киркова и Попов стигнаха до финала, който именитата алпийка спечели. Под бурните овации на феновете си, сред които и много млади таланти Киркова бе затрувана от награди. Преди това в нейна чест имаше и атрактивна заря. Призовете за паралелния слалом връчиха Цеко Минев, президент на БФСки, Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки и Радослав Пеев от "Витоша ски", който ръководеше бенефиса. Минев поради и огромен букет на алпийката, както и юбилеен медал по повод 10 години световна купа в Банско. Киркова е единствената българска алпийка участвала и в трите световни купи в Банско. Мария получи и много подаръци от СК "Юлен", където продължава кариерата и но вече като треньор по ски. Киркова благодари на всички за вниманието, а също така на родителите си за това, че са я насочили към ските и на БФСки за подкрепата през годините. Пред журналистите тя призова правителството да помогне за реновирането на инфраструктурата на Витоша, за да може планината да стане отново достъпна за децата и хилядите фенове на белите спортове и туризма.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки