ЦСКА решава за Жоржиньо след края на сезона

Решаващо ще бъде представянето му в плейофната фаза

ЦСКА решава за Жоржиньо след края на сезона

ЦСКА ще реши дали да откупи Жоржиньо в зависимост от представянето му в плейофната фаза на първенството, коя­то стартира в края на седмица­та. Крилото е под наем на "Ар­мията" от Сент Етиен, но чер­вените имат опция да придоби­ят правата му. До момента той оставя противоречиви впе­чатления с изявите си. Привли­чането на играчи под наем е обичайна практика за ЦСКА в последните години. По този на­чин клубът взе Пинто, Енрике и Али Coy, след което се възползва от опцията за откупуването им.

В събота 23-годишният Жоржиньо изживя исторически миг с националния тим на Гвинея-Бисау - класиране за Купата на Аф­рика, като финалите ще се пре­ведат през юни и юли в Египет. Жоржиньо се появи в 82-ата минута на решаващата квалифика­ция срещу Мозамбик (2:2). След мача той веднага се похвали в социалните мрежи. Пусна си снимка от стадиона, на която държи националния флаг. А под кадъра написа "Мисията е изпълнена."

Като юноша той е ставал ев­ропейски вицешампион с Порту­галия (U-19) на континенталния шампионат през 2014 година в Унгария.

Ако Жоржиньо се представи силно в плейофната фаза на пър­венството, а и предвид предс­тоящото му участие на турни­ра за Купата на Африка, е много вероятно ЦСКА да направи опит да го привлече за постоянно.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки