Анчелоти: Проблемите на италианския футбол са културни

През миналото лято Анчелоти се завърна на Апенините, за да поеме „везувиани”, след като прекара 9 години в чужбина като наставник на Челси, Пари Сен Жермен, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен

Анчелоти: Проблемите на италианския футбол са културни

Наставникът на Наполи Карло Анчелоти вярва, че италианския футбол страда преди всичко от „културни” проблеми. Той използва за пример всички обиди, които е трябвало да изтърпи по време на треньорската си кариера в своята родина.

 
През миналото лято Анчелоти се завърна на Апенините, за да поеме „везувиани”, след като прекара 9 години в чужбина като наставник на Челси, Пари Сен Жермен, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен.
 
„Прекарах навън 9 години и в това време никой никога не ме обиди”, заяви Анчелоти при получаването на етична награда от Римския университет. „Бях забравил какви сме тук. В Италия трябва да подобрим спортните си култура и инфраструктура, започвайки от стадионите, включително и този на Наполи.”
 
„Имаме много неща за усъвършенстване. Винаги съм казвал едно на президентите, с които съм работил: във футбола може да побеждаваш, да правиш равни и да губиш. Най-лошото нещо, което може да си случи, е да загубиш. И толкова.”
 
„Наполи има печеливш проект: клубът стартира на чисто след банкрута, а сега постоянно играе в Шампионската лига и се бори за върховите места. Вярвам, че сме способни да спечелим първенството или Купата. Очевидно трябва да подобрим едно-две неща, но работим в тази насока”, допълни Анчелоти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки