Сензациите в пресата: ЦСКА няма доктор

Пламен Илиев започва тренировки до месец, Бандаловски се връща в игра, Берое търси нападател

Сензациите в пресата: ЦСКА няма доктор

Най-интересните теми от българската преса днес, 26 март:

 

„Меридиан мач”: ЦСКА няма доктор

 

ЦСКА няма лекар. Това шокиращо разкритие направи бившият доктор на националите Михаил Илиев, който разкритикува и „червените" заради липсата на човек на тази отговорна позиция.

„Стига се до такъв куриоз, че футболният отбор на ЦСКА реално няма клубен доктор. Това някак си не ми звучи сериозно. Добър приятел съм и съм работил заедно с Пламен Марков, с когото последно имахме удоволствието да бъдем заедно на европейското първенство през 2004 година, и му казвам: „Пламене, как ще станете шампиони, като нямате доктор. Това е много важна фигура, но постът е много ветровит. Може да работиш три месеца и да те махнат, условията са трудни", каза д-р Илиев пред „Спортал".

В момента функциите на лекари по време на мач изпълняват физиотерапевтите. На „Армията" те са трима: Георги Пешев, Иван Христов и Станимир Стоев.

 

„24 часа”: Пламен Илиев започва тренировки до месец

 

Вратарят на Лудогорец Пламен Илиев ще започне тренировки до месец. В петък той бе опериран, след като получи контузия в началото на лагера на националния отбор. Отсъствието на Пламен Илиев е доста голям проблем за Стойчо Стоев, защото най-силният му вариант е младежкият национал Даниел Наумов. Ренан да Силва отказа да поднови договора си и не е във форма. Хорхе Браун също не е силен в последните си мачове. Бившият национал на България Владислав Стоянов пък е трайно контузен.

В същото време бившият играч на Лудогорец Жуниор Кейсара се прибра за кратко в Разград, за да поднови българския си паспорт. Той отдавна има гражданство, което му помогна да премине в Бундеслигата. В момента Кейсара е играч на хита в турското първенство Истанбул ББ, който е и редовен участник в евротурнирите.

 

„Тема спорт”: Черно море заявил стадиона в Разград за ЛЕ

 

Черно море е заявил стадион "Лудогорец Арена" в Разград за евентуално участие в Лига Европа. Варненци все още имат опция за класиране за евротурнирите от две места - купата и шампионата. В Купата на България моряците са на четвъртфинал. На 4 април (четвъртък) те гостуват на Ботев Пловдив. В първенството, преди старта на плейофите, моряците са пети на 12 точки от третия Левски. В зависимост от развоя на турнира за купата може да се окаже, че бараж за Лига Европа срещу седмия може да играе не третият, а четвъртият в крайното класиране. Затова от Черно море са заявили "Лудогорец Арена" в своите документи за лицензиране за евротурнирите. Варненци вече играха там в ЛЕ. В средата на юли 2015-а, след спечелването на купата на страната, те приеха в Разград Динамо Минск, но отпаднаха още на това препятствие. Мачът на "Лудогорец Арена" завърши 1:1, а в Беларус Черно море бе разбит с 0:4.

Старши треньорът на моряците Илиан Илиев вече усилено мисли и за лятната селекция. Опитният наставник е набелязал трима играчи от родния   шампионат. Засега имената им се пазят в тайна. Знае се само, че през лятото те стават свободни агенти и трябва да дойдат без пари. Ще се търси краен защитник, тъй като клубът е пред раздяла с Кононго. Възможно е да бъдат освободени и още няколко играчи. Предстои да се водят преговори и с ЦСКА за вратаря Георги Китанов. Той е под наем до края на сезона. Силни изяви през пролетта обаче има юношата Дюлгеров, който вече измести Китанов от титулярното място. Черно море започва плейофите с гостуване на "Армията". Мачът е на 30 март (събота) от 20:30 часа. От вчера варненци започнаха подготовка за двубоя.

 

„Тема спорт”: Бандаловски се връща в игра, Берое търси нападател

 

Десният бек на Берое Иван Бандаловски ще се завърне в игра за старта на плейофите. В събота от 18:45 часа заралии гостуват на лидера и шампион Лудогорец. Преди година, на 18 април, в първата шестица зелено-белите паднаха с 0:7 в Разград. Сега в Берое вярват, че този резултат няма да се повтори. Бандата бе наказан за последните два мача от редовния сезон с Витоша Бистрица и ЦСКА, които бяха загубени с 0:1 и 0:2. Аут обаче остава вътрешният халф Карлос Охене. Той има да изтърпява още един двубой от санкцията си. Наказан е и Иван Минчев. Така старши треньорът Александър Томаш отново има да решава сериозни кадрови проблеми. Все още под въпрос е вратарят Душан Перниш, който в мача с ЦСКА получи травма в кръста.

От ръководството на Берое са разговаряли с Томаш относно лятната селекция, довериха от клуба. Това е индикация, че наставникът може да остане и за следващия сезон. Усилено ще бъде търсен нападател. Реално в момента се разчита само на Мартин Камбуров, а той е вече на 38 години, въпреки че преподписа за още 12 месеца. За сега заралии са се насочили към чуждестранния пазар.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки