Кътменът на Кобрата: Нямаше как да спрат боя, просто съм много добър

Раздадоха се до край, а раната беше много голяма, разкри Ернандес

Кътменът на Кобрата: Нямаше как да спрат боя, просто съм много добър
„Понякога на ринга изпадаш в безизходица. Аркадата е твърде дълбока, имаш разкъсана вена или коагулантът не може да проникне достатъчно, за да спре кръвта. Тогава се вижда разликата между аматьора и професионалиста. Защото до професионалиста ще стои най-добрият кътмен на света".
 
Това е монологът на великия Клинт Инстууд, с който започва един от най-добрите филми за бокс, правени някога - носителят на „Оскар" „Момиче за милиони".
 
Тези думи намериха своето доказателство в ранните часове на неделя, когато отвъд Атлантика в легендарната зала „Хангар" Кубрат Пулев изкова 27-ата си победа на професионалния ринг. И въпреки че я постигна с нокаут за 14-и път, Кобрата накара феновете си да потреперят. Преди да прати румънеца Богдан Дину на земята в седмия рунд, Пулев на няколко пъти трябваше да ползва услугите на кътмена си. Причината бе свирепа аркада над лявото око, която Дину му отвори в четвъртия рунд. Тогава румънецът влезе в отлична серия и нанесе сериозни удари върху Кубрат.
 
Последният дойде отгоре и от лицето на българина шурна кръв. А това можеше да му коства дори мача. Защото, ако съдията беше преценил, че раната е застрашавала здравето на боксьора ни, щеше да прекрати мача и да даде победа с технически нокаут за Дину. И тогава всичко за Кубрат свършваше. От основен претендент за титлата на IBF и сигурен мач с Антъни Джошуа, Пулев щеше да се срине в ранглистата. Мачът обаче бе спасен. И то само от един човек - кътменът Руди Ернандес.
 
„Кътмен" е треньор с отлични медицински познания, който обработва тези рани, а единствената цел е да бъде спряно кръвотечението. Това е изключително сложна задача в рамките на минута - времето, което е между рундовете, но Ернандес се справи блестящо с работата. След като Кубрат Пулев беше облян целия в кръв, Ернандес успя да почисти и обработи раната достатъчно, за да не пречи на Кобрата в 5-ия рунд. На паузата между 5-ата и 6-ата част кътменът успя да дообработи аркадата и тя не създаде повече проблеми на Кубрат. 57-годишният специалист, родом от Лос Анджелис обясни, че е дал абсолютно всичко от себе си, за да затвори аркадата на Кубрат.
 
„Мога да кажа, че се раздадох до края и показах всичко, на което съм способен. Не знам как е изглеждало по телевизията, но раната беше много голяма и дълбока. Докторите веднага дойдоха в ъгъла и провериха за какво става въпрос. Хубавото е, че имах време да си свърша работата. Не мисля, че щяха да спрат мача, защото съм много добър. Успях да затворя раната в следващата почивка между рундовете и Кубрат довърши успешно боя", каза Ернандес пред „Меридиан мач" минути, преди да се качи на самолета за Филаделфия, където утре вечерта е следващият му ангажимент около ринга.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки