Старши треньорът на младежите: Момчетата бяха почти перфектни

Отдавна не съм гледал български отбор така да доминира тотално срещу съперник, допълни Александър Димитров

Старши треньорът на младежите: Момчетата бяха почти перфектни
Младежкият национален отбор по футбол на България до 21 години се прибра от Испания късно снощи. Тимът кацна на летище "София" малко преди полунощ.
 
Възпитаниците на Алекандър Димитров изиграха две контролни срещи, като записаха победа и загуба на сметката си. В първия мач със Северна Ирланди те загубиха с 0:1, а във втория си мач срещу Финландия се наложиха с 1:0.
 
Старши треньорът на националния отбор за младежи до 21 години Александър Димитров засипа с похвали своите футболисти след лагера в Испания. Наставникът сподели, че е много доволен от своите играчи, които са били почти перфектни в двете контроли, които изиграха.
 
"Мина много добре лагерът, много съм доволен от състезателите, бяха почти перфектни. Единственото, от което не съм доволен, е само резултатът от мача със Северна Ирландия. Играта беше много добра, аз отдавна не съм гледал български отбор така да доминира срещу съперник. Ние го направихме.
 
Липсваше късмет и просто в една-единствена ситуация от двата мача загубихме концентрация и затова ни отбелязаха гол. Създадохме много положения, за жалост не успяхме да изравним и победим, но като цяло съм много доволен от момчетата - както спортно-технически, така и от дисциплината им", заяви селекционерът. 
 
"При нас има някакъв проблем във физически план, но аз не мога да дам генерална оценка за това, защото не сме ги тестирали. А и имах възможност да ползвам по-голям брой смени и това нещо не се видя толкова отчетливо. Помага им това, че играят редовно в отборите си, имат по-добра подготовка и по-добра ориентация на терена", убеден е Димитров. 
 
"И Минчев, и Антов взеха участие в квалификациите, важното е, че са в мъжкия отбор. Имам и други футболисти, които минаха през него - Ковачев, Лясков, Наумов, да не пропусна някого. Има добра взаимовръзка, не е сега моментът да правим детайлни анализи. Хубчев ще прецени дали може някой да направи по-сериозно участие, ние сме в прекрасни отношения, ще коментираме и той ще си вземе решението. Истината за отбора ще лъсне в квалификационните мачове, групата ни е изключително трудна", заяви селекционерът на младежите. 
 
"Нека видим Русия, Сърбия, Полша къде им играят играчите, първите два отбора са на Европейско първенство. Двама руснаци вкараха на Реал на "Бернабеу". Много трябва да внимаваме, защото една ситуация подценихме за два мача и загубихме.
 
Момчетата са длъжни да приемат всеки един треньор, дали съм аз, или друг. Има добър колектив, разбират се добре помежду си, разбираме се всички много, не сме имали никакви дисциплинарни проблеми до момента, което е похвално." 
 
Ние също работим добре, полагат се грижи за младите играчи, не е чак толкова голяма разликата с чужбина. Колегите в клубовете вършат много добре работата си и там, където се дава път на младите, то си личи", завърши Димитров на летището.
 

 

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки