Сензациите в пресата: Томас Нойберт още не е разтрогнал с ЦСКА

Защитата в националния с 35 избити топки, повече има само Андора, Георги Илиев под въпрос за ЦСКА

Сензациите в пресата: Томас Нойберт още не е разтрогнал с ЦСКА

Най-интересните теми от българската преса днес, 27 март:

 

„Тема спорт”: Томас Нойберт още не е разтрогнал с ЦСКА

 

Доскорошният кондиционен треньор на ЦСКА Томас Нойберт призна, че вече има предложения да продължи кариерата си. Германецът се раздели с клуба още преди месец. Армейците обаче обявиха, че Нойберт не е част от отбора едва на 21 март. На този етап кондиционния треньор отказа да прави подробни коментари относно своя престой в клуба.

"Имам няколко оферти, но ще изчакам до лятото и тогава ще реша какво да правя. На този етап не желая да давам интервюта", лаконичен бе Нойберт.

"Тема спорт" разбра, че германецът на практика не е разтрогнал с ЦСКА. Най-вероятно ще се изчака договорът му да изтече, тъй като така или иначе е до лятото. След това Нойберт ще е свободен да премине в друг клуб. Германецът се превърна в чуждестранния кондиционен треньор с най-дълъг стаж на "Армията". Той изкара 2 години и близо 8 месеца, след като беше назначен през лятото на 2016 г. Нойберт бе 13-ият чужденец на тази позиция в отбора. За негов наследник бе обявен досегашният му асистент Кирил Динчев. На него ще му помага испанецът Пабло Караско, който влезе в щаба при назначението на Любослав Пенев.

Интерес към Нойберт не липсва. По време на престоя му в ЦСКА на няколко пъти се появяваха публикации за предложения към него. Най-настоятелни за привличането на треньора сега са няколко елитни румънски клубове. Един от тях е Стяуа, където Нойберт вече е работил. Друга опция пред кондиционния треньор е да се събере с Лауренциу Регекампф. Двамата са били екип в няколко отбора, включително в Арабския свят. От януари насам румънският специалист работи в тим от Емирствата - Ал Уасл Дубай. Не е изключено Регекампф вече да е отправил покана към Нойберт.

Интересно е да се припомни, че подобно на германеца така и доскорошният старши треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро не разтрогна веднага след раздялата си с клуба. Преди паузата за националните отбори той още се водеше наставник по документи, а на този етап няма официална информация това да се е променило.

 

„Тема спорт”: Георги Илиев под въпрос за ЦСКА

 

Черно море започна подготовка за първия мач от шестицата с ЦСКА. Сблъсъкът на "Армията" е в събота, 30 март, от 20:30 часа. Вчера моряците проведоха първото за седмицата занимание на стадион "Младост". С отбора вече тренират Виктор Генев, Стефан Станчев и Аристот Ндонгала, които имаха болежки и през миналата седмица се готвиха по индивидуална програма. С тима обаче не се готви капитанът на варненци Георги Илиев, който е на треньорски курс в София. Илиев ще се присъедини към тима в четвъртък и ще бъде изостанал с подготовката. Това поставя участието му срещу армейците под въпрос. Освен него заниманието пропуснаха и четиримата национали - Мартин Минчев, Юго Кононго, Радослав Василев и Иван Дюлгеров. Аут за мача с червените са Георги Божилов и Емил Янчев, които са с травми.

 

„24 часа”: Защитата в националния с 35 избити топки, повече има само Андора

 

Защитата на България е поставила своеобразен рекорд с 35 изчистени топки при равенството 1:1 с Косово от евроквалификациите. По този показател сме изпреварени единствено от Андора. При загубата от Албания с 0:3 тимът на княжеството е изчистил топката 41 пъти. Това означава, че на всеки три минути защитата ни е била под напрежение. Въпреки това селекционерът Петър Хубчев изрази задоволството си от раздаването на футболистите, като някои наистина надскочиха себе си в дефанзивен план. 

Националите са с близо половината от точните пасове на съперника, като за нас те са 234 от 330, а косоварите са с 464 от 565. Четирима от играчите на съперника са с повече подавания от най-добрия национал по този показател. Рахими например има 89, а Тодор Неделев е с 38. При халфа на Ботев обаче точността е само 69%. Най-зле е бил капитанът ни Ивелин Попов, който е с 27 подавания, като от тях е сгрешил 30 на сто. Най-точни на терена са били Георги Костадинов и Мурич. Косоварът е с 97% от 36 паса, а българинът има един по-малко, като е сгрешил само в 5 %.

Домакините имат тотален превес във всички статистически показатели на двубоя, като Николай Михайлов и гредата успяха да ги спрат няколко пъти. С равенството националите влизат в една от най-тежките си серии без победа в официален двубой. Срещу Косово мачовете ни без успех станаха пет. Следват гостуване на Чехия и домакинство на Косово, като серията може да продължи.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки