Пламен Илиев: Лудогорец ще победи безпроблемно ЦСКА и Берое, ако играе както може

„Не разбрах как скъсах менискус, много исках да помогна на националния отбор“

Пламен Илиев: Лудогорец ще победи безпроблемно ЦСКА и Берое, ако играе както може
Вратарят на Лудогорец и българския национален отбор Пламен Илиев разясни как е станала контузията, която получи по време на тренировка на “трикольорите”. Стражът скъса менискус и отпадна за мачовете с Черна гора и Косово, а сега сподели, че Лудогорец го чакат тежки мачове в плейофите от Първа лига и Купата на България срещу Берое и ЦСКА. С интервю пред Sportal.bg той обаче изрази увереност, че ако шампионите покажат истинското си лице, няма да имат проблеми.

- Пламене, здравей! Как премина операцията?
- Всичко премина успешно. Претърпях операция на менискуса. В момента се възстановявам.

- Как върви възстановяването? Подлагаш ли се на някакви специални упражнения?
- Възстановяването върви по план. Оставил съм се в ръцете на хората от Лудогорец, които са наясно какво трябва да правя. Тренирам във фитнеса и се надявам колкото се може по-бързо да се върна на терена.

- Каква е първоначалната прогноза? Кога ще те видим на вратата на Лудогорец?
- Не мога да кажа конкретна дата, тъй като възстановяването при всеки футболист върви строго индивидуално. Всички в Лудогорец ми помагат и работим здраво да се върна в най-кратки срокове.

- Така и не стана ясно как точно скъса менискус…
- Честно да ви кажа и аз не разбрах със сигурност как и кога се стигна до тази травма. Проведох една тренировка с националния отбор, мисля, че тогава съм увредил менискуса. На следващия ден пак тренирах, но вечерта коляното ми се наду. С доктора отидохме да направим ядрено-магнитен резонанс и стана ясно, че имам скъсан менискус. Така се стигна до операцията.

- Успя ли да гледаш мачовете на България с Черна гора и Косово? Как се представи според теб отборът?
- Гледах и двата мача, но не съм аз човекът, който да коментира играта на националния отбор. Имах голямо желание да помогна, но за съжаление заради контузията нямах тази възможност. Ние винаги се борим докрай и играем за победа.

- На Лудогорец му предстоят важни мачове с Берое и ЦСКА за първенство и купата на България. Какво да очакваме?
- Лесни мачове в плейофите и от този етап в турнира за купата на България, няма. Мачовете срещу Берое и ЦСКА ще бъдат тежки. Сигурен съм, че ако покажем истинските си възможности, няма да имаме проблеми и ще спечелим.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки