Венци Василев и Батрович призоваха феновете на Етър за подкрепа

„Болярите“ с 3 поредни домакинства в плейофите за седмото място

Венци Василев и Батрович призоваха феновете на Етър за подкрепа

Три поредни домакинства предстоят на „Етър“ само за една седмица.

В петък „болярите“ приемат „Верея“ в първи мач от плейофите за 7-ото място, а следващия петък посрещат и „Ботев“ (Враца).

Между двата мача обаче те имат може би най-важното си изпитание за пролетта – четвъртфинала за Купата на България срещу „Локо“ (Пд), който е на 2 април от 18:30 ч.

За пълна подкрепа от феновете призоваха двама от водещите футболисти на „виолетовите“ – Венцислав Василев и Велко Батрович. Двамата споделиха и впечатленията си от „Етър“, където са вече втора година, съобщават от пресслужбата на клуба.

„Тук има добри условия за развитие на един футболист, особено с такива съотборници и опитен треньор като Красимир Балъков и неговите помощници. Вече близо две години съм тук, обстановката е приятелска и мисля и занапред да продължа да играя за „Етър“. Все пак не се знае, винаги може да дойде добра оферта, но тя трябва да е добра и за мен, и за клуба. На този етап обаче съм тук и най-хубаво ще е ако може още да надградим това, което направихме миналия сезон и което сме постигнали досега. Както сега хората коментират, че играем добър футбол, дано пък догодина ни приветстват, че сме спечелили нещо с отбора“, коментира Венци Василев, започнал да тренира футбол в Перник от 10-годишен. Мечтата му от малък е да играе футбол и досега всеки ден се опитва да надгражда и да се усъвършенства.

„Бяхме на лагер в Царско село, за да се подготвим по най-добрия начин за трите предстоящи домакинства. Особено важен е мачът за купата с „Локо“ (Пд), който за мен е много добър отбор, с опитни футболисти. Капитанът Димитър Илиев прави много добро впечатление и трябва да му се противопоставим. Не че пренебрегваме мача с „Верея“, защото всяка една победа дава самочувствие на отбора. Една победа в петък ще ни вдигне тонуса и за двубоя срещу „Локомотив“ (Пд). Нека хората дойдат да ни подкрепят, защото за нас ще е много важна подкрепата на целия град, на цялата общественост във Велико Търново. Ако отидем на полуфинал за купата, при добър жребий – защо не и финал? Но първо трябва да преодолеем тази тежка крачка „Локо“ (Пд). Този мач ще е съвсем различен от предишния за първенството, в който ги победихме. Видя се на мача с ЦСКА, че когато стадионът е пълен, целият отбор и готов да дава и още и още, защото атмосферата е уникална. После с „Ботев“ (Враца) ще се борим за първите две места в четворката и също трябва да спечелим, ако искаме да сме начело в групата“, допълни опитният защитник, а Велко Батрович каза:

„В „Етър“ ме привлече това, че треньор е Красимир Балъков. Когато мениджърът ми каза, че има интерес към мен, попитах колегите си, които са играли в България, за да се информирам. Дотогава не съм имал контакти тук. Мога да кажа, че съм много доволен и се радвам, че съм в „Етър“ – това е клуб с богата история. Дори не се усещам тук като чужденец, приемат ме много добре. Аз вече преподписах нов договор, така че оставам още една година в „Етър“, заяви черногорецът Велко Батрович. Той започнал с футбола от малък, имал за пример баща си, който е играл в „Партизан“, „Депортиво“ (Ла Коруня) и националния отбор. Единствената му играчка като малък била топката, само тя го интересувала. Дали ще вкарам гол, не е важно, поначало головете са заслуга на целия отбор. Важното е да бием във всеки мач и да радваме хората. Най-хубаво ни е, когато на стадиона има много хора и това е мотивация за всеки футболист да дава всичко от себе си. Няма да подценим мача с „Верея“ и ще гоним победата, но двубоят с „Локо“ (Пд) ще е много важен за нас. Смятам, че сме добре подготвени и ако можем да спечелим и трите мача, ще е чудесно, но и да не стане – животът продължава и ще гледаме напред. Най-хубаво ще е да продължим напред за купата.“

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Арда ще спечели местното дерби с Крумовград

Вижте подробности

Георги Иванов с крути мерки срещу черното тото

Президентът на БФС инициира работна среща в Бояна

Левски обяви програмата на отбора преди домакинството на Славия

Вижте какво предстои

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Младокът Дани Полонски се превръща в ключова част за Пирин

Украинецът бързо стана част от титулярния състав и се отплаща с изключително добра игра

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

ЦСКА 1948 смачка Хебър в Пазарджик, Симба блесна с дебютен гол

Столичани надвиха убедително противника си

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки