ОФИЦИАЛНО: Байерн счупи трансферния рекорд на Бундеслигата

Баварците взимат френски национал от Атлетико (Мадрид)

ОФИЦИАЛНО: Байерн счупи трансферния рекорд на Бундеслигата

Отборът на Байерн (Мюнхен) официално обяви привличането на защитника на Атлетико (Мадрид) Лука Ернандес.

Баварците ще платят 80 милиона евро на испанския клуб за техния бранител, който подписва договор с шампионите на Германия до лятото на 2024-та година.

Роденият в Марсилия поливалентен бранител ще струва 80 милиона евро, което ще го направи вторият най-скъп защитник в историята на футбола (след Върджил ван Дайк от Ливърпул - 75 милиона паунда/88 милиона евро).

Ернандес обаче става най-скъпият входящ трансфер в Бундеслигата, подобрявайки досегашния рекорд, който се държеше от неговия бъдещ съотборник в Байерн Корентен Толисо (45 милиона евро). Баварците също така подчертаха, че той ще подпише контракт за 5 сезона.

"Щастлив съм, че успяхме да привлечем един от най-добрите защитници в света, който е и световен шампион. Лука може да играе както в центъра на защитата, така и на левия бек. Той ще продължи традицията на невероятните френски играчи, които са играли в нашия отбор", коментира спортният директор на баварците Хасан Салихамиджич, цитиран от Топспорт.

Медицинските тестове преди финализирането на трансфера са показали увреждане на вътрешна връзка на дясното коляно на Ернандес и той ще се подложи на операция, която ще бъде съгласувана между лекарите на двата тима.

"По мое мнение Лука Ернандес ще бъде готов да играе за Байерн в началото на следващия сезон", каза клубният лекар на баварците Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт.

До този момент цялата футболна кариера на Люка Ернандес е свързана с Атлетико. През 2007-а той става част от юношеската академия на „дюшекчиите”. През 2014-а прави своя официален дебют за мъжкия тим, като междувременно играе и за дубъла. През август 2015 подписа нов договор с мадридския тим и окончателно беше повишен в първия отбор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки