Сензациите в пресата: Ботев (Пд) и Кайзер пак не се разбраха

Стойчо Стоилов гледал футболисти в Бразилия, Тигъра и Швиерчок готови за ЦСКА?

Сензациите в пресата: Ботев (Пд) и Кайзер пак не се разбраха

Най-интересните теми от българската преса днес, 29 март:

 

"Тема спорт": Ботев (Пд) и Кайзер пак не се разбраха

 

Все по-вероятно изглежда, че пътищата на Ботев (Пловдив) и Даниел Кайзер ще се разделят през лятото. Дотогава 27-годишният вратар е обвързан с "канарчетата". Засега няма признаци, че контрактът ще бъде удължен. Вчера имаше поредни преговори между шефовете на клуба и поляка и агентите му. Но както и предишните, те завършиха без положителна за клуба развръзка. Така ситуацията отново е патова. Като цяло вратарят е съгласен с условията, които му предлагат "жълто-черните" като месечно възнаграждение. Проблемите идват от сумата, която той трябва да прибере при подписване на новия договор, както и от комисионата, желана от агентите му. Мениджърите настояват да получат поне 20 000 евро. Най-сериозното разминаване около бъдещ контракт идва от желанието на Кайзер и представителите му да включат в контракта откупна клауза. Те настояват полякът да може да премине във всеки клуб, който брои 100 000 евро за правата му. От Ботев категорично не са съгласни на подобна сума. Тя им изглежда прекалено малка на фона на риска, който съществува по всяко време стражът да бъде откупен, а и на фона на заплатата на играча и комисионите, които трябва да бъдат платени.

През този сезон Кайзер е несменяем титуляр на вратата на "канарчетата". Полякът пази във всичките 26 шампионатни двубоя до този момент. През зимата 27-годишният страж бе желан от Лудогорец, но в крайна сметка разградчани привлякоха национала Пламен Илиев от румънския Астра (Гюргево). Сега Кайзер е в полезрението на Левски. "Сините" ще се опитат да го привлекат, ако през лятото той е свободен агент. На "Герена" все още не са наясно дали ще разполагат с Николай Михайлов за следващия сезон. Дори той да остане, в Левски искат да имат двама качествени вратари. 

Старши треньорът на Ботев Николай Киров като бивш страж държи страшно много полякът да остане. Наскоро Белия обяви, че Кайзер се очаква в най-скоро време да подпише, но явно нещата няма да станат по лесния начин.

 

"Тема спорт": Стойчо Стоилов гледал футболисти в Бразилия

 

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов е бил на поредната си мисия в Бразилия преди няколко дни. Той е проследил мачове от четвъртфиналите и полуфиналите на някои от щатските първенства в страната. Стоилов има списък с футболисти, които следи отдавна. На този етап обаче "червените" трудно ще привлекат играч от Бразилия, тъй като няма как да картотекират още футболисти с паспорти извън ЕС. В момента в клуба има 5 такива. Енрике Рафаел и Евандро още чакат българско гражданство. Със следенето на играчи се занимават основно Стоилов и консултантът Люпко Петрович. Сърбинът призна, че е гледал футболисти в родината си и е харесал двама. Те обаче също са със статут извън ЕС.

В последните месеци пък скаутите Велизар Димитров, Христо Янев и Владимир Манчев почти не са активни. Конкретно Янев и Манчев не са получавали мисии през тази година.

 

„Меридиан мач”: Тигъра и Швиерчок готови за ЦСКА?

 

Вратарят на Лудогорец Пламен Илиев и централният нападател Якуб Швиерчок, могат да вземат участие в дербито с ЦСКА от Първа лига, което е на 6 април. „Имам сведения, че те се възстановяват по-бързо от очакваното. Да не се ангажирам със срокове, но се надявам до десет дни, или две седмици, Пламен Илиев и Якуб Швиерчок да са в едно много добро състояние", коментира треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев.

Българският национал и полякът се подложиха на операции заради проблеми с менискусите. Швиерчок контузи своето коляно в мача със Септември, спечелен с 6:0. В този двубой той вкара два гола. Пацо Тигъра пък пострада по време на лагера на националите преди квалификациите с Черна гора и Косово. Първоначалните очаквания бяха, че Илиев и Швиерчок ще са извън терените около 3 седмици, но ето, че отличната работа на лекарския екип на Лудогорец е напът да даде резултат.

Определено по-неприятната за Стойчо Стоев е липсата на Пламен Илиев, тъй като в момента ще трябва да се избира вратар измежду Хорхе Броун и младия Даниел Наумов. Докато все пак Швиерчок е с роля на резерва на голмайстора Клаудиу Кешеру.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки