От щаба на Джошуа обявиха: Задава се мач с Пулев през 2020 г.

В лагера на британеца изобщо не са притеснени от извънспортните проблеми на Кубрат

От щаба на Джошуа обявиха: Задава се мач с Пулев през 2020 г.

Мачът, който всеки български фен на бокса очакваше през 2017 г., става все по-вероятен за 2020 г. В него българската звезда на професионалния ринг Кубрат Пулев ще се бори за световната титла във версия IBF с хегемона в тежка категория Антъни Джошуа.

Новината беше обявена от личния импресарио на британеца Еди Хърн. Българинът е задължителен претендент в тази версия и може да загуби този статут единствено при поражение в някой от следващите си мачове до провеждането на сблъсъка.

Хърн коментира какви са плановете на клиента му за предстоящите около 12 месеца след боя му с Джарел Милър на 1 юни в "Медисън Скуеър Гардън". Надеждите в лагера на Джошуа са да има обединителен мач за всички световни титли с Дионтей Уайлдър през ноември.

Такъв обаче е просто невъзможен, защото американецът подписа договор с конкурентна телевизия и няма как да направи отстъпление от него, за да се бие с голямото име в момента в тежка категория. Затова Джошуа се очаква да проведе две защити на световните си титли.

Първата от тях ще е във версия WBO и ще е с украинеца Олександър Усик, като се очаква да се проведе през ноември тази година, само ако не се уреди мач с Уайлдър, каквито са 99.9% от очакванията. След това идва ред и на втората защита, която ще е с Пулев и е гласена за началото на 2020 г.

Засега Хърн не дава конкретен срок за такъв мач, но се очаква той да е в края на март или началото на април. Така че на практика може да започне обратното отброяване на мач на Кобрата за световната титла на Антъни Джошуа.

Интересното е, че в лагера на британеца изобщо не са притеснени от извънспортните проблеми на Пулев, който сега е подложен на шокиращ съдебен процес и репортерката Джени Суши иска да му вземе боксовия лиценз за една целувка. Така че по всичко изглежда, че мач ще има, стига дотогава Кобрата да записва само победи на ринга.

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки