Стоян Андонов присъства на концерт по повод празника на СУ „Ген. Владимир Стойчев“

Вярвам, че това училище ще продължава да дава основите на много бъдещи български шампиони, заяви зам. министърът

Стоян Андонов присъства на концерт по повод празника на СУ „Ген. Владимир Стойчев“
Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов присъства на тържествения концерт в Централния военен клуб по повод 45-годишнината от основаването на първото спортно училище в София „Ген. Владимир Стойчев“.
 
“За мен е чест да отпразнувам заедно с Вас 45-годишнината от основаването на СУ „Ген. Владимир Стойчев”. Бих искал да Ви поздравя от името на министър Кралев и цялото Министерство на младежта и спорта за всичко, което училището и неговите възпитаници са постигнали през годините под ръководството на своите учители и треньори.
 
Това училище е неизменна част от българския спорт и тук се намира неговото бъдеще. Вярвам, че също както в миналото, това училище ще продължава да дава основите на много бъдещи български шампиони, които ще ни радват с успехите си“, каза зам.-министър Андонов в приветственото си слово към ръководството и възпитаниците на училището.
 
 
По време на празника с почетни плакети за принос към развитието и изграждането на престижа на СУ „Ген. Владимир Стойчев” бяха наградени бивши директори и членове на училищното ръководство.
 
На концерта присъстваха още зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, началникът на Столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева, зам.-председателят на Български олимпийски комитет Любо Ганев, зам.-ректорът на Национална спортна академия Николай Изов, президентът на Българска федерация по джудо Румен Стоилов, президентът на Българска федерация по самбо Георги Юсев, олимпийската шампионка Румяна Нейкова, която е възпитаник на училището, и много други спортисти и спортни деятели. 
 
 
Тържествената вечер завърши с концерт и демонстрации по бокс, борба, джудо, самбо, баскетбол, волейбол, хандбал, футбол, акробатика и художествена гимнастика.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки