Ради Кирилов: Косово ще ни е конкурент за второто място в евроквалификациите

В Славия трябва да подходим сериозно и да си спечелим мачовете, допълни играчът на белите

Ради Кирилов: Косово ще ни е конкурент за второто място в евроквалификациите
Футболистът на националния отбор Радослав Кирилов коментира мачовете с Черна гора и Косово на старта на евроквалификациите. Според него, косоварите ще са основен претендент за второто място, заедно с българския състав.
 
На специална церемония в пресклуб „България“ крилото на Славия бе награден  за Футболист на месец февруари. Кирилов  получи 9 гласа от участвалите в анкетата 20 спортни медии и редакции. Мартин Минчев (Черно море) е с 8 гласа, а неговият съотборник Виктор Генев има 3 гласа.
 
"За мен винаги е чест да бъда част от националния отбор. Изиграхме два тежки мача, спечелихме две точки, можеше да спечелим и повече. Но особено вторият мач беше доста тежък. Продължаваме напред и се надявам България да постигне крайната цел и да зарадва държавата и да се класира на Европейското. Не мисля, че се е отразила кой знае колко информацията, че ще се сменя Хубчев, но и не е нормално да се появява точно в деня на мача. Все пак, от уважение към селекционера и отбора, не е много нормално да излизат такива новини. Но няма какво да направим такава е реалността", каза футболистът.
 
"Доволни от равенствата - и да, и не. Този отбор има голям потенциал, има добри футболисти, които могат да изпъкнат. В равностойната група запазихме всички шансове, но разбира се, винаги може и повече", заяви Кирилов и коментира косоварите. 
 
"Мен лично ме изненада атмосферата в Косово, там наистина хората жадуват за футбол. Доста добър отбор са, с хора израснали в чужбина. Изградили са се там като играчи. Доста силен състав, доста хора не го познават и го подценяват. Те ще са един от основните претенденти за второто място. Не бих казал, че имаше страх, излязохме освободени, друг е въпросът, че някои от нещата не се получиха. Но страх със сигурност не е имало", сподели още нападателят и говори за ситуацията в клубния си отбор Славия и целите във втората осмица. 
 
"Има много добри отбори във втората осмица. И Локо Пд, и Етър ще се борят за седмата позиция. Въпреки че преднината ни е голяма пред преследвачите, трябва да подходим сериозно и да си спечелим мачовете, защото всеки успех ти носи самочувствие. Не можем да подценяваме никой съперник и мач.
 
Много по-приятно е да играем мачовете си в Овча купел. На последния мач с Етър имаше и доста хора, атмосферата беше хубава. Надявам се и сега в неделя да има доста привърженици и е много по-приятно да играем пред тях вкъщи. Ако успеем да бием Септември, всичко ще бъде решено като точков актив. Но трябва да изиграем всички мачове до края напълно сериозно", заяви Кирилов и говори за личните си амбиции със Славия като цяло. 
 
"Най-важното е да съм жив и здрав, имам договор още две години със Славия. Не мисля за други неща, концентриран съм само върху мачовете. Във футбола и в живота всичко си идва на мястото, когато се трудиш. Само да съм здрав, да изиграя повече мачове до края на сезона, да вкарам някой гол, с който да помогна на отбора и това е. Такива са ми целите", завърши Кирилов.

 

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки