Ради Кирилов: Косово ще ни е конкурент за второто място в евроквалификациите

В Славия трябва да подходим сериозно и да си спечелим мачовете, допълни играчът на белите

Ради Кирилов: Косово ще ни е конкурент за второто място в евроквалификациите
Футболистът на националния отбор Радослав Кирилов коментира мачовете с Черна гора и Косово на старта на евроквалификациите. Според него, косоварите ще са основен претендент за второто място, заедно с българския състав.
 
На специална церемония в пресклуб „България“ крилото на Славия бе награден  за Футболист на месец февруари. Кирилов  получи 9 гласа от участвалите в анкетата 20 спортни медии и редакции. Мартин Минчев (Черно море) е с 8 гласа, а неговият съотборник Виктор Генев има 3 гласа.
 
"За мен винаги е чест да бъда част от националния отбор. Изиграхме два тежки мача, спечелихме две точки, можеше да спечелим и повече. Но особено вторият мач беше доста тежък. Продължаваме напред и се надявам България да постигне крайната цел и да зарадва държавата и да се класира на Европейското. Не мисля, че се е отразила кой знае колко информацията, че ще се сменя Хубчев, но и не е нормално да се появява точно в деня на мача. Все пак, от уважение към селекционера и отбора, не е много нормално да излизат такива новини. Но няма какво да направим такава е реалността", каза футболистът.
 
"Доволни от равенствата - и да, и не. Този отбор има голям потенциал, има добри футболисти, които могат да изпъкнат. В равностойната група запазихме всички шансове, но разбира се, винаги може и повече", заяви Кирилов и коментира косоварите. 
 
"Мен лично ме изненада атмосферата в Косово, там наистина хората жадуват за футбол. Доста добър отбор са, с хора израснали в чужбина. Изградили са се там като играчи. Доста силен състав, доста хора не го познават и го подценяват. Те ще са един от основните претенденти за второто място. Не бих казал, че имаше страх, излязохме освободени, друг е въпросът, че някои от нещата не се получиха. Но страх със сигурност не е имало", сподели още нападателят и говори за ситуацията в клубния си отбор Славия и целите във втората осмица. 
 
"Има много добри отбори във втората осмица. И Локо Пд, и Етър ще се борят за седмата позиция. Въпреки че преднината ни е голяма пред преследвачите, трябва да подходим сериозно и да си спечелим мачовете, защото всеки успех ти носи самочувствие. Не можем да подценяваме никой съперник и мач.
 
Много по-приятно е да играем мачовете си в Овча купел. На последния мач с Етър имаше и доста хора, атмосферата беше хубава. Надявам се и сега в неделя да има доста привърженици и е много по-приятно да играем пред тях вкъщи. Ако успеем да бием Септември, всичко ще бъде решено като точков актив. Но трябва да изиграем всички мачове до края напълно сериозно", заяви Кирилов и говори за личните си амбиции със Славия като цяло. 
 
"Най-важното е да съм жив и здрав, имам договор още две години със Славия. Не мисля за други неща, концентриран съм само върху мачовете. Във футбола и в живота всичко си идва на мястото, когато се трудиш. Само да съм здрав, да изиграя повече мачове до края на сезона, да вкарам някой гол, с който да помогна на отбора и това е. Такива са ми целите", завърши Кирилов.

 

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки