Клоп: Ние самите вярваме, че можем да вземем титлата

"Мачът с Тотнъм ще е отворен и сме готови за него"

Клоп: Ние самите вярваме, че можем да вземем титлата

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обеща при пристигането си на „Анфийлд”, че ще направи феновете на отбора от „съмняващи се към вярващи”, но германецът счита, че вярата в самите футболисти би била ключът за успех за титлата в Англия.

Отборът на Клоп загуби само един път досега през този сезон, от съперника за трофея Манчестър Сити (1:2). Към този момент Ливърпул е първи с две точки пред Сити, но и с мач по-малко, а предстоящият мач на отбора е срещу Тотнъм.

Клоп говори на пресконференция, която предвещава дуела на отбора му срещу Тотнъмна „Анфийлд”. „Срещу Фулъм не беше първият път, в който отбелязваме късем гол. Попадението бе ценно, а ние продължаваме да се учим, трупайки опит. Това е най-важното нещо в живота ни. Ако проработи това веднъж, то тогава е лесно да повярваш, че можеш да го повториш. Не казвам, че е хубаво да чакаме до края, но не е лошо качество”, коментира Клоп преди дуела с Тотнъм.

За „червените” остават още седем мача, но преди дуела с Тотнъм те може да бъдат на второ място, след като Сити гостува на Фулъм в съботния следобед, но Клоп коментира това така: „Няма проблем за мен, окей. Обичам тези ситуации, а сега ни го и предоставя така. Трябва да работим. Хората си мислят, че ние трябва да спечелим всичко до края, тъй като Сити няма да загуби. Мачът с Тотнъм ще е отворен и сме готови за него. Имаме още седем мача и се надявам да имаме още поне пет в Шампиоснка лига (бел.ред: За да изиграе пет мача Ливърпул в ШЛ, то отборът ще е на финал).”

„Ако очакваш да нямаш проблеми, тогава ще бъдеш изненадан, а ние сме нащрек. Ако все пак работиш с тази нагласа, тогава ще си внимателен на терена. Нека използваме възможностите си на терена на всеки метър от него. Сега е единственият период, който предстои и няма да има пауза, така че всеки мач е финален за нас”, завърши мениджърът на Ливърпул.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки