Каляри разби последния в Италия без Десподов (ВИДЕО)

Сардинци с класически успех във Верона

Каляри разби последния в Италия без Десподов (ВИДЕО)

Каляри победи с класическото 3:0 Киево в първия мач от 29-ия кръг на Серия А.

Отборът на българският национал Кирил Десподов показа отлична игра на "Бентегоди", но за жалост без участието на родния футболист, който остана на резервната скамейка през всичките 90 минути, което може би говори, че крилото все още не е възстановен напълно от контузията, спряла го от участие за България срещу Черна гора и Косово. 

Срещата във Верона започна добре за домакините, които в 7-та минута отправиха първия удар чрез Меджорини, но Краньо спаси. В 16-та минута обаче Каляри поведе, след като Фабио Писакане засече с глава центриране отляво и прати топката в мрежата а 0:1.

Хетемай се опите да върне Киево в мача с удар от далеч, но безуспешно. Вместо това в 33-та минута Барела направи добър пробив след центъра на терена и пусна пас към Жоао Педро, който с хубав удар по земя заби втори гол зад Сорентино. 

Историята се повтори в следващите десет минути - Киево пробва два по-опасни удара, но голът отново се оказа в тяхната мрежа. Артур Йоница получи центриране отдясно и с добре насочен удар с глава оформи класическата преднина на сардинци. 

След почивката ситуацията за жълтите се влоши още повече, след като в 52-та минута Фабио Депаоли получи втори жълт картон и остави отбора си с човек по-малко за почти цяло второ полувреме. 

Това не се оказа пагубно, най-вече заради солидния аванс на гостите, които вече не атакуваха толкова активно. Това даде шанс на резервата Бани и Мариуш Степински да отправят удари, но те нямаше как да затруднят Краньо. 

Така Каляри записа втора поредна победа в Серия А и наруши лошия си рекорд при гостувания в Калчото. Сардинци вече са с 33 точки - на цели девет от зоната на изпадащите. Киево пък остават на дъното с едва 11 точки и без видима надежда да се спасят през този сезон. 

Киево - Каляри 0:3
0:1 Фабио Писакане '19
0:2 Жоао Педро '32
0:3 Йоница '43

Стартови състави:

Киево: Сорентино, Депаоли, Андреоли, Барба, Ярожински, Хетемай, Диосе, Лерис, Джакерини, Меджорини, Степински

Каляри: Краньо, Качаторе, Чепители, Пискане, Пелегрини, Фараго, Чигарини, Йонита, Барела, Жоао Педро, Теро

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки