Грандиозен гаф на Донарума и неотсъдена дузпа прекършиха Милан срещу Дория (ВИДЕО)

Генуезци нанесоха втора поредна загуба на "росонерите"

Грандиозен гаф на Донарума и неотсъдена дузпа прекършиха Милан срещу Дория (ВИДЕО)

Милан загуби с 0:1 гостуването си на Сампдория в мач от 29-ия кръг на Серия А. Единственото попадение дойде след само 46 секунди игра след грандиозен гаф на стража на "росонерите" Джналуиджи Донарума. 

Главният съдия на срещата Даниеле Орсато пък на няколко пъти отсъди ситуации в ущърб на Милан погрешно, а в самия край не даде и сигурна дузпа за миланския гранд. 

Срещата на "Ферарис" започна шокиращо за гостите, след като само 43 секунди игра бяха нужни на Дефрел да отбележи оказалия се победен гол за Сампдория. Рикардо Родригез върна топката към своя страж Джанлуиджи Донарума и младият вратар прати кълбото право в краката на съперниковия нападател, след като тя се оплете в мрежата за 1:0. 

Последваха нови опасни удари на Куалярела и Виера, а първият удар по посока на Аудеро дойде чак в 25-та минута, когато Сусо стреля в обсега му. 

След почивката домакините продължиха да са по-добре построеният отбор на терена, а Милан се затрудняваше да изнесе топката. В 52-та минута отново Сусо стреля извън наказателното поле, но не точно. Гатузо хвърли всички козове от резервната скамейка, пускайки в игра Кутроне и Пакета, но това не даде нужния резултат. 

В 86-та младият нападател на Милан стреля красиво с пета, но Аудеро отново бе на място и спаси. Така се стигна и до 89-та минута, когато Пьонтек получи извеждащ пас в наказателното поле, противников защитник се хвърли на шпагат, но не успя да играе с топката, събаряйки полския национал на земята. След близо 2 минути игра Орсато получи сигнал от колегите си от ВАР и отиде да прегледа повторенията, но отново не отсъди наказателен удар. В самия край Пьонтек имаше шанс да отбележи с глава, но ударът му бе слаб и стражът на Дория спаси. 

Така Милан записа втора поредна загуба в Калчото, след като в миналия кръг отстъпи на Интер в Дербито на Милано. Сампдория пък се изкачи до 8-то място с 45 точки. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки