НА ЖИВО: Царско село уби интригата във Втора лига (СНИМКИ)

Лидерът дръпна с 15 точки на върха след 12-и пореден успех, вижте съставите и следете тук Добруджа - Лудогорец II

НА ЖИВО: Царско село уби интригата във Втора лига (СНИМКИ)

Отборът на Царско село вече може да мисли за участието си в българския футболен елит от следващия сезон, след като победи у дома преследвача Монтана с 1:0 и вече има аванс от 15 точки на върха в класирането на Втора лига.

Единственото попадение в ключовия мач от XXII кръг бе дело на голмайстора в първенството Георги Минчев.

Юношата на Литекс, който през април ще навърши 24 години, бе точен още в началото на срещата, играна в София пред погледа на бившия национален селекционер Станимир Стоилов.

Домакините търсиха по-настойчиво срещата пред погледа на бившия национален селекционер Станимир Стоилов и в крайна сметка се поздравиха с 12-и пореден успех във Втора лига.

Точно в 12-ата минута Борислав Балджийски намери находчиво Георги Минчев между защитниците на гостите и нападателят успя да си поведе топката, а после технично да преодолее и вратаря, за да отбележи своя шампионатен гол №21 през сезона.

В самия край на първото полувреме Иван Михов можеше да изравни с глава след центриране от статично положение, но Георги Андонов блокира удара му.

Малко след подновяването на играта двамата треньори направиха по няколко промени, а чистите голови ситуации липсваха. Първата добра възможност се откри чак в 70-ата минута пред резервата на гостите Тони Тасев, но подаването се оказа малко по-дълго за него и той не успя да прехвърли вратаря.

Така в крайна сметка Царско село се поздрави с успеха и развали дебюта на Стефан Генов начело на Монтана, събирайки 61 точки от 22 срещи. 

В 15:30 часа днес стартира сблъсъкът между опашкаря Добруджа и намиращия се също в зоната на изпадащите Лудогорец II, който бе спечелен от разградчани с 3:1. Домакините поведоха в 55-ата минута, а в 72-ата "орлите" изравниха. В рамките на две минути в края на мача гостите стигнаха до пълен обрат. Първо Димитър Митков даде преднина за Лудогорец II, след което минута по-късно Иван Йорданов оформи крайното 1:3.

В понеделник от 17:30 часа пък е последният мач от кръга ЦСКА 1948 – Литекс.

Понеделник

17:30 часа ЦСКА 1948 – Литекс

РЕЗУЛТАТИ:

Струмска слава – Пирин Благоевград 2:0

Царско село – Монтана 1:0

Добруджа – Лудогорец II 1:3

Кариана – Несебър 2:0

Ботев Гл – Локо ГО 0:0

Арда – Локо Сф 2:0

Поморие – Черноморец Бч 1:0

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки