Геройски Ботев (Пловдив) достигна до точка с Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" започнаха с фалстарт плейофите в Първа лига

Геройски Ботев (Пловдив) достигна до точка с Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски започна с фалстарт плейофите в Първа лига. "Сините" не успяха да победят Ботев (Пловдив) на стадион "Георги Аспарухов", въпреки че поведоха през първата част след несъществуваща дузпа.

 

Давиде Мариани беше точен от бялата точка в 35-ата минута, но Кристиян Димитров изравни в 47-ата минута. Веднага след това Лъчезар Балтанов пък беше изгонен.

 

 

Въпреки численото си предимство през цялото второ полувреме футболистите на Георги Дерменджиев играха слабо и без идея, като не успяха да наложат сериозен натиск и да стигнат до трите точки, които щяха да приближат тима на шест точки от лидера Лудогорец и на три от ЦСКА, които играят помежду си другия уикенд.

 

През първата част домакините бяха по-активни и първата възможност в мача беше пред казахстанския Меси, който още в 5-ата минута пропусна да се разпише след подаване на Мариани, който пет минути след това шутира неточно. Удар на Кардосо от гостите бе блокиран първо от Миланов, а след това и от вратаря Михайлов, а след това Валери Божинов не намери вратата на „канарчетата“.

 

 

В 35-ата минута съдията даде дузпа за домакините. Паулиньо се опита да отправи удар от близка дистанция, но топката попадна в ръката на Филипов, а съдията посочи бялата точка и Давиде Мариани (35-дузпа) бе точен за 1:0, а Балтанов получи жълт картон заради протест. Голът бе десети за халфа от 27 мача в родния елит. До края на полувремето вратарят на гостите Пиргов изби шут от воле на Сайдахмет.

 

 

Божинов получи травма и бе заменен на почивката от Серджиу Буш, а "канарчетата" изравниха чрез Кристиян Димитров (47), който не остави шансове на Ники Михайлов с удар от воле. Три минути след това гостите останаха в намален състав, след като капитанът Балтанов фаулира отзад Паулиньо и получи втори жълт и съответно червен картон.

 

Домакините натиснаха и в 64-ата минута Сайдахмет пропусна отново, но този път след удар с глава. В 71-ата минута и Паулиньо пропусна отличен шанс след пас на Буш, пращайки топката над вратата. До края на мача най-чистите положения за гол пропиляха Буш и Паулиньо, като при удара на втория бе отсъдена засада.

 

След равенството Левски остава трети с 55 точки и вече 5 по-малко от втория ЦСКА, а и е на 8 зад лидера Лудогорец. Ботев е четвърти с 46 точки.


СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

 
 
ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Николай Михайлов; Живко Миланов, Давид Яблонски, Нуно Рейш, Иван Горанов; Мартин Райнов; Еркебулан Сейдахмет, Давиде Мариани, Паулиньо; Валери Божинов, Станислав Костов
 
 
БОТЕВ ПД (4-1-4-1): Даниел Кайзер; Филип Филипов, Кристиян Димитров, Димитър Пиргов, Еберт Кардосо; Радослав Терзиев; Лазар Марин, Лъчезар Балтанов, Васил Шопов, Александър Тонев; Антонио Вутов
 
 
 
Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки