Клоп: Разбира се, че съм доволен от начина, по който победихме

Имам чувството, че постоянно трябва да се извиняваме заради миналия сезон, допълни спецът

Клоп: Разбира се, че съм доволен от начина, по който победихме
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че е доволен от начина, по който тимът му стигна до победата с 2:1 над Тотнъм. Това стана доста трудно с автогол на Тоби Алдервейрелд в самия край на мача. За германеца обаче най-важни са трите точки.
 
"Доволен съм на сто процента. Ако бяхме спечелили с 5:0, което нямаше как да стане, но ако бе се случило, щеше да ни поведе по грешен път и да си повярваме твърде много. Това е нормално, все пак всички сме хора. Още преди девет месеца знаехме каква е мисията. Знаехме, че ще се борим за успех в двата най-важни турнира.
 
За момента вървим по нашия път и момчетата се развиват много. Имам чувството, че постоянно трябва да се извиняваме заради миналия сезон, защото хората винаги очакват 100 процента. Трябваше да намерим начин да печелим нашите мачове по-често в сравнение с миналото. За момента това работи.
 
Не смятам, че бележим по-малко в сравнение с миналата година. Не съм правил сметки, но смятам, че съм прав, така че всичко е наред", заяви Клоп.
 
"Не се изненадах, че получихме гол през второто полувреме, защото играта ни не бе толкова добра, както през първата част. Ние започнахме да грешим, а Тотнъм направи някои промени и подобри своето представяне.
 
През първото полувреме можехме да отбележим повече голове, но през второто нещата не стояха толкова добре. Съперникът отбеляза красив гол и действаше на по-бързи обороти от нас. След това успяхме да се окопитим, но смятам, че можеше да покажем и по-добър футбол.
 
Те ни хванаха на контраатаки и на два пъти бяха близо до гола, като можеха да поведат в резултата, след което едва ли щяхме да можем да се върнем. Но те не успяха, защото Виг действаше отлично - когато не можеш да отнемеш топката, трябва да направиш максималното, за да затрудниш съперника и да го накараш да сгреши. Сисоко в повечето случаи би вкарал или поне би уцелил вратата, но не и този път", допълни специалистът.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки