Сензациите в пресата: Яблонски гори за 2 мача, Паулиньо само за „Тича"

Локо Пд набеляза десен бек, Славия вдига Тасевски за визитата в Пловдив

Сензациите в пресата: Яблонски гори за 2 мача, Паулиньо само за „Тича"

Най-интересните теми от българската преса днес, 2 април:

 

„Тема спорт”: Яблонски гори за 2 мача, Паулиньо само за „Тича"

 

Централният защитник на Левски Давид Яблонски ще пропусне следващите два мача на сините заради натрупани картони. Чехът получи деветото си официално предупреждение срещу Ботев Пловдив, което означаваше, че ще трябва да изтърпи наказание. По този начин бранителят няма да е на разположение на Георги Дерменджиев за гостуването във Варна на Черно море в неделя, както и за двубоя на стадион "Георги Аспарухов" срещу Лудогорец следващата седмица. Треньорът на сините има пред себе си дилема на кого да се довери да партнира на португалеца Нуно Рейш в центъра на отбраната. Най-вероятният вариант е до ибериеца да застане последното попълнение Седрик Утонджи. Французинът вече направи своя дебют със синята фланелка срещу Верея, включвайки се в игра в заключителните минути на мача. Срещу заралии като титуляр в центъра на защитата стартира новият капитан на Левски Живко Миланов. Именно между двамата ще е дилемата пред Дерменджиев. При положение че българинът бъде избран, то като титуляр на десния бек ще се завърне Милош Цветкович. Да припомним, че сърбинът и Яблонски са двама от четиримата, на които договорите изтичат след края на сезона и все още няма развитие по въпроса дали те ще останат на „Герена". Съществува вариант и с включването на Деян Иванов, но наставникът на сините до сега показва, че не желае да разчита на юношата на сините.

Друга лоша новина за треньора на Левски е, че няма да може да разполага и с Паулиньо за предстоящия двубой срещу Черно море в неделя. Крилото получи петия си жълт картон в мача с Ботев Пловдив и ще трябва да изтърпи наказание от една среща. Георги Дерменджиев ще има и разговор с Нуно Рейш, който "виси" с четири официални предупреждения. Добрата новина за специалиста е завръщането на Кали Тиам, който вече изтърпя своето наказание.

 

„Меридиан мач”: Локо Пд набеляза десен бек

 

В Локо (Пд) сериозно работят и по лятната селекция, която от ръководството искат да е насочена изцяло към българския пазар. Един от набелязаните и вече наблюдавани играчи е десният бек на Локо (ГО) Мартин Сандов. Юношата на Левски е роден през 1995 година и е играл още за Ботев (Враца) и Оборище. Атанас Узунов го е наблюдавал в двубоя с Ботев (Гъл) (0:0) в събота и планира да бъде на стадиона и за следващия мач на Локо (ГО) като домакин на Кариана. Узунов гледа и други футболисти, като бе забелязан и на стадион „Осогово" в Кюстендил на мача Велбъжд - Сливнишки герой преди 10 дни. Освен това с набелязването на нови попълнения са натоварени и Сашо Станков, Чавдар Цветков и Христо Бонев. Официален скаут на клуба е и Ванчо Траянов.

 

„Тема спорт”: Славия вдига Тасевски за визитата на Локо Пд

 

Лекарският щаб на Славия прави всичко възможно да вдигне един от основните играчи на тима Дарко Тасевски за гостуването на Локо Пловдив. Мачът е в петък от 20:00 часа на "Лаута". Македонецът пропусна последните срещи на белите заради контузия. Той обаче вече се чувства по-добре и тренира с тима. Надеждата на треньорския щаб на столичани е да бъде вдигнат и централният защитник Милен Гамаков, който също лекува травма.

Не е добро обаче положението на нападателя Илиян Мицански. Вчера той отново е напуснал тренировката на белите с болки. Мицански е опитал да се включи наравно с останалите, но не е успял. Днес ще стане ясно колко сериозна е контузията на нападателя Цветелин Чунчуков. Той бе заменен принудително в последния мач със Септември Сф (0:0). С болежки от срещата е Радослав Кирилов. Крилото обаче се очаква да е на линия. Мачът на "Лаута" е директна битка за първото място в група Б на втората плейофна половина. Черно-белите водят с 2 точки пред Славия.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки