ШОК ЗА ЮНАЙТЕД! Храбри "вълци" спряха тима на Солскяер за Топ 4 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Уулвърхемптън с втора поредна победа 2:1 над Манчестър Юнайтед, този път след впечатляващ обрат

ШОК ЗА ЮНАЙТЕД! Храбри "вълци" спряха тима на Солскяер за Топ 4 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Уулвърхемптън записа втора поредна победа над Манчестър Юнайтед с резултат 2:1, след като постигна впечатляващ обрат срещу „червените дяволи“.

Визитата от XXXIII кръг на английската Висша лига се превърна в истински кошмар за гостите, след като в последния момент от групата им поради заболяване отпадна Маркъс Рашфорд.

След паузата обаче капитанът им Ашли Йънг бе изгонен, а после те направиха и груби грешки, така че в крайна сметка загубиха заслужено.

Иначе гостите започнаха по-силно срещата, играна пред 31 302 зрители на стадион „Молиню“, където преди около две седмици бяха надиграни отново с 2:1 в четвъртфинален мач от турнира за ФА Къп.

В петата минута Ромелу Лукаку трябваше да открие резултата, след като бе намерен между двама защитници с чудесно центриране от Диего Дало, но с глава стреля право във вратаря от непосредствена близост.

В 13-ата минута Скот Мактоминей откри резултата с прецизен изстрел от 20-ина метра в обратния ъгъл.

Така той вкара дебютния си гол в своя мач №41 с екипа на Юнайтед, а „червените дяволи“ вече са отборът с най-много различни реализатори във Висшата лига (16).

В 17-ата минута пък Джеси Лингард направи невероятен пропуск с глава от границата на вратарското поле, където бе абсолютно непокрит и намерен от Ромелу Лукаку.

После в сила влезе правилото, че щом не вкарваш, ще получиш гол - Уулвърхемптън изравни. Това стана в 25-ата минута след една колективна грешка в отбраната на гостите.

Вратарят им Де Хеа опита да намери с подаване Фред, но доста силно и бразилецът не можа да овладее топката, която му бе открадната от Раул Химесен.

Последва хитър пас към Диего Жота, който се измъкна от опита за изкуствена засада благодарение на закъснелия Ашли Йънг и възстанови равенството – 1:1. Попадението бе шесто за 22-годишния португалец в последните му седем мача за първенство на „Молиню“.

В 31-ата минута Фред отново сгреши и подари топката на съперник, но ударът на Леандер Дендонкер от два-три метра не намери целта. 

В минутката продължение на първото полувреме опасен изстрел на Лукаку по диагонала премина на сантиметри от страничната греда и така почивката дойде при равенство 1:1.

Малко след паузата вратарят на домакините Руи Патрисио направи фантастично инстинктивно спасяване след удар с глава на Мактоминей.

Почти веднага след това младокът върна неточно към Ашли Йънг и той извърши ненужно грубо нарушение в центъра на терена, за което логично получи втори жълт картон.

Така капитанът на Юнайтед се превърна в първия футболист, изгонен от Юнайтед под ръководството на Оле Гунар Солскяер. 

Скоро след това Де Хеа сгреши сериозно и изпусна топката, подарявайки я на Хименес, чието центриране не намери съотборник.

В 77-ата минута обратът стана пълен, тъй като след едно центриране Крис Смолинг си вкара автогол. В заключителните минути защитникът можеше и да повтори упражнението, но Де Хеа спаси, като се намеси решително и още веднъж преди в 93-ата минута, когато бе спасен от гредата.

Въпреки това обаче Юнайтед записа трета загуба в последните си четири срещи от всички турнири и остава с 61 точки в актива си, колкото има и четвъртият Тотнъм, но с мач по-малко. Уулвърхемтън пък събра 48 точки и остава на 12 от шестия Челси, който също има възможност да изпревари "червените дяволи", тъй като в неделя приема Брайтън.

Уулвърхемтън - Манчестър Юнайтед 2:1

0:1 Мактоминей 13'
1:1 Диого Жота 25'
2:1 Смолинг 77', автогол

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Уулвърхемптън: Патрисио, Бенет, Коади, Боли, Дохърти, Дендонкер, Невес, Моутиньо, Винагре, Жота, Хименес;

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Линдельоф, Смолинг, Шоу, Мактоминей, Фред, Погба, Далот, Лингард, Лукаку;
 
 

 

Кансело може да продължи кариерата си в Саудитска Арабия

Вижте подробности

Вратарят на Байерн Нойер ще пропусне дербито срещу Дортмунд

Вижте подробности

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

Реал Мадрид представя Мбапе през август?

Церемонията може да се отложи заради Евро 2024 и Олимпиадата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки