Сензациите в пресата: Бившите собственици в Левски разсрочват чаканите пари

Операция отвори дупка в Ботев (Пд), Берое се отказва от Вандерсон и Алкан

Сензациите в пресата: Бившите собственици в Левски разсрочват чаканите пари

Най-интересните теми от българската преса днес, 3 април:

 

„Тема спорт”: Бившите собственици в Левски разсрочват чаканите пари

 

Тежки преговори с бивши собственици на Левски текат ежедневно и отнемат доста пари, време и ресурс на ръководството на клуба от „Герена". Става въпрос за седемцифрени суми, които са изискуеми както от Спас Русев, така и от предишни акционери на сините. Последният собственик има претенции за около 4 милиона лева, които явно е оформил като заеми. Господинът от Лондон анонсира, че ще се наложи да опрости въпросната сума, но явно това не зависи само от него като частно лице, а от позицията му на съдружник в една от компаниите, която все още е голям спонсор на клуба. Глобалният дълг на Левски все повече се приближава до кота 25 милиона лева, като кредиторите са НАП и юридически лица, свързани със строежа на сектор А на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов", който отскоро се казва "Трибуна Щрабаг".

Ежедневните преговори се водят на възможно най-високо ниво, като едва след първоначални споразумения на четири очи оперативното ръководство на Левски договаря периоди на разсрочване, както и размер на погасителни вноски.

 

„Меридиан мач”: Операция отвори дупка в Ботев (Пд)

 

Радослав Терзиев твърдо пропуска битката между Ботев и Черно море от 1/4 финалите на турнира за Купата на България. Двата тима ще се изправят един срещу друг в четвъртък в базата на „жълто-черните" в Коматево. Терзиев бе опериран вчера, след като скула на лицето му бе спукана при гостуването на Левски в неделя. Халфът пострада при сблъсък с Живко Миланов. Лекарите бяха категорични, че няма да мине без хирургическа намеса. Така той отворя сериозна дупка за мача с „моряците". Причината за това е, че Белия няма друг дефанзивен халф. Лъчезар Балтанов, който има опит на този пост, е наказан, след като бе изгонен за два жълти картона на „Герена". Филип Филипов може да застане между офанзивните халфове и защитниците, но така няма кой да играе като десен бек. Джонатан Перейра все още не е възстановен напълно и почти сигурно ще пропусне и двубоя с Черно море. Така Филипов отново ще бъде ползван в отбрана.

Мястото на Терзиев най-вероятно ще заеме Ради Апостолов. Щайгата, както го наричат феновете, влезе по принуда в групата за двубоя с Левски.

 

„Тема спорт”: Берое се отказва от Вандерсон и Алкан

 

Берое е на път да се раздели с двама от чуждестранните си играчи. Това се очаква да се случи в края на сезона. За подобно нещо намекна шефът на заралии Илко Русев. Става въпрос за крилото Вандерсон, който се възстановява от операция, и централния защитник Ерол Алкан. Той също отсъстваше известен период заради контузия. Именно травмите, а и високите заплати, които им се плащат, са в основата на намеренията на ръководството на Берое. Вандерсон бе опериран през декември миналата година заедно с Георги Ангелов. И двамата са аут до края на кампанията. Алкан доста често оставаше извън строя заради травми.

"Страшно много съжалявам за Вандерсон, който се контузи. Ние сме притеснени какво решение да вземем за него. Ще изчакаме още 2-3 месеца и ще трябва да решим какво да правим с него. Сигурно сме морално задължени, но за мен са важни разходите. Трябва да вземем правилното решение и за него. Както и за Ерол Алкан. На него му изтича договорът. Преди да получи травма, бяхме в преговори за удължаване. Тази травма ни притесни", разкри наскоро председателят на борда на директорите и изпълнителен директор на Берое в интервю за БНР. От известно време заралии се опитват да минимизират разходите си, като през последните два трансферни прозореца прибягнаха и до продажбата на основни играчи с цел влизане на свежи средства в клубната каса.

 

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 1:1

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки