Барселона планира да събере между 250 и 300 милиона евро от продажба на футболисти

С тези пари те се надяват да си помогнат за планирани трансфери

Барселона планира да събере между 250 и 300 милиона евро от продажба на футболисти

 Между 250 и 300 милиона евро планират да спечелят в Барселона от продажба на играчи това лято, съобщава телевизия ESPN, позовавайки се на източник от клуба. С тези пари те се надяват да си помогнат за планирани трансфери, както и да не нарушават рамките на финансовия феърплей, зададени от УЕФА.

 
Играчите, които ще бъдат предложени на други отбори, както и за които ще се раздават оторизации на мениджъри, са Филипе Коутиньо, Самюел Юмтити, Иван Ракитич, както и други, които не влизат в плановете на старши треньора Ернесто Валверде. Ще се продават и играчи от втория отбор, за които се преценява, че нямат шанс да попаднат в първия тим.
 
 
Най-особена е ситуацията с Иван Ракитич. Хърватският футболист вероятно ще бъде пуснат срещу 50 милиона евро, а от Барселона вече обясниха, че нов договор на 31-годишния плеймейкър няма да се предлага. Актуалното му споразумение изтича през юни 2021-а година, когато хърватинът ще бъде на 33.
 
"Ракитич е качествен играч, но в последно време нивото му върви надолу, а Барселона не може да си позволи такива колебания във формата. Все пак от сочените за напускащи, той може би ще бъде последният продаден, твърди източник от каталонския клуб.
 
 
Барселона има интерес към нападателя на Валенсия Родриго Морено, а контактите по този въпрос на ниво мениджъри вече са се осъществили. Морено е на 28 години, а договорът му с Прилепите е до юни 2022-а година, а Барселона има много добри попадения при трансфери от Валенсия- в това число Давид Вия и Жорди Алба.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки