Локо Пд гони първото място в групата срещу Славия

Белите с вратарски проблем

Локо Пд гони първото място в групата срещу Славия
Локомотив Пловдив приема днес Славия в директна битка за първото място в група Б на втората осмица. Смърфовете имат 2 точки аванс пред столичани и при успех разликата ще стане 5.
 
Черно-белите са амбицирани да спечелят призовата позиция, за да могат да имат по-лесен съперник на полуфиналите за седмото място - вторият в група А, който почти сигурно ще е Ботев Враца, ако не стане чудо до края. Така за Славия ще остане втората позиция и два дуела с Етър.
 
"Ще търсим и двата пътя за отиване в Европа. Нито сме се отказали от единия, нито от другия. Трябва ни още малко, за да стигнем до 7-о място за баража, засега имаме и двата шанса", коментира съветникът в Локо Пд Александър Станков.
 
"Христо Крушарски, който е в Аржентина, е много радостен от успеха над Етър, но в крайна сметка си говорихме, че това е етап, който бързо трябва да преживеем и да гоним следващата си задача. Има неща, които се промениха в нашия клуб. Има настроение в отбора, резултатите не закъсняха, но трябва и да сме здраво стъпили на земята. Аз по принцип съм много критичен човек, гоня винаги високи цели, а и на Локомотив Пловдив му подхождат", допълни Станков пред Дарик радио.
 
"За нас е без значение къде ще завършим - първи или втори. Трябва да играем с всички. Ако бием всички, ще сме си свършили работата. Събраха ни се обаче куп проблеми. Така е всеки двубой, но ще се оправим. Вярвам в момчетата. Локо е корав съперник. Изигра тактически мач с Етър за купата, но имаше и късмет", коментира пък треньорът на белите Златомир Загорчич.
 
Добрата новина е, че Тасевски вече тренира с отбора и ще попадне в групата. Той обаче ще остане на пейката и ще бъде пазен за решителните двубой в плейофите. С контузия от вчера е вратарят Антони Стергиакис. Така под рамката ще е Георги Георгиев, а ветеранът Георги Петков, който също имаше травма, ще е резерва.
 
Своите проблеми по окомплектоването на състава ще има и наставникът на домакините Бруно Акрапович. С контузии от мача с Етър за купата са Анте Аралица и Стивън Езе. Аут е и вратарят Мартин Луков. Така вместо него пак ще е героят от "Ивайло" Илко Пиргов, който спаси 3 дузпи.

 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки